AKTUELNO

Kompletni radovi biće gotovi za četiri meseca.

Gradski menadžer Goran Vesić i predsednica opštine Savski venac Irena Vujović obišli su radove na rekonstrukciji Bulevara kneza Aleksandra Karađorđevića, i poručili da je to ulica koja je bila u najlošijem stanju, te da je prioritet da se njena rekonstrukcija što pre završi.

Gradski menadžer Vesić rekao je da je ta ulica imala samo jedan sloj asfalta, i objasnio da je to nedovoljno, posebno kada se uzme u obzir gust saobraćaj sa velikim brojem autobusa u tom delu grada. Upravo iz tog razloga, objasnio je Vesić, Bulevar kneza Aleksandra Karađorđevića radiće se sa tri sloja asfalta, čime će se, kako je rekao, omogućiti da izdrži saobraćaj i do 20 godina.

On je kazao da je vlada izdvojila 100 miliona dinara za rekonstrukciju tog bulevara, i poručio da će Grad obezbediti 20 miliona za rekonstruciju vodovodnih cevi, koje će se raditi sa obe strane ulice.

Gradski menadžer rekao je da se kompetan završetak radova očekuje za četiri meseca, a da se početak radova na drugoj strani ulice očekuje 10. maja, kada će, dodao je, na strani koja se sada rekonstruiše saobraćaj već biti pušten.

- Ono što je važno jeste da je ovo prva ulica u Beogradu koju radimo 24 sata dnevno, a to će ubuduće biti praksa. Sve što se radi u gradu menja uobičajeni život ljudi, tako stvari treba uraditi najbrže što je moguće - istakao je Vesić.

Sledeća rekonstruisana ulica, kako je rekao, biće Bulevar oslobođenja, odnosno druga traka koju bi trebalo završiti. Gradski menadžer preneo je novinarima da se po prvi put u Beogradu preko specijalizovanog vozila vrši snimanje stanja svih ulica u gradu.

- Tako da ćemo u septembru pred građane izaći sa jasnom vizijom stanja u kom su ulice, infrastruktura i asfalt, kada ćemo imati plan koje ulice bi trebalo sređivati. Stanje gradskih ulica je jedan od većih problema, i time moramo ozbiljno da se bavimo narednih godina, posebno ako hoćemo da Beograd bude normalan i uređen grad - poručio je Vesić.

Predsednica opštine Savski venac Irena Vujović istakla je da je rekonstrukcija bulevara na Dedinju primer kako se Beograd menja, što,navodi, takođe pokazuje koliko Skupština grada ima sluha kada su u pitanju inicijative građana. Ona je ponovila da je ta ulica bila jedna od najurgentnijih saobraćajnica koje su zahtevale rekonstrukciju na Savskom vencu, pa i u gradu.

- Posle dugog niza godina ova ulica će dobiti novi sjaj - uradiće se veoma kvalitetno po svetskim standardima - naglasila je Vujović.

Predsednica opštine Savski venac najavila je nove rekonstrukcije na teritoriji te opštine.

- Očekuje se rekonstrukcija Savske ulice, čitavog Savskog trga i Karađorđeve. A razgovaramo i o ulici Baje Pivljanina i Velizara Vulovića. To je ono što je najvažnije građanima Savskog venca - zaključila je Vujović.

#Dedinje

#Goran Vesić

#Irena Vujović

#bulevar

'