AKTUELNO

Gradski menadžer Goran Vesić izjavio je danas da je veliki odživ građana za nedavno pokrenutu akciju "Da se gradi i radi po tvom" u okviru koje građani predlažu projekte koji će se realizovati, a grad i opštine odvajaju određen budžet kako bi se ti projekti zaista sproveli.

"Veliki odziv za ovu akciju samo pokazuje koliko građani žele da učestvuju u procesu odlučivanja", istakao je on na predstavljanju godišnjeg izveštaja o radu Gradske uprave za 2017. godinu.

Sa ponosom je istakao da je aktuelna gradska vlast zajedno sa Beogradskim univerzitetom i Vladom Srbije Naučno-tehnološki park stavila u funkciju, te da u toj zgradi trenutno posluju 54 kompanije sa oko 560 IT inženjera.

Vesić je pomenuo i program BG PRAKSA kroz koji je prošlo više od 1.800 studenata sa 26 fakulteta Univerziteta u Beogradu i steklo prvo radno iskustvo u institucijama čiji je osnivač grad.

"Mislim da je vreme da pred Vladom Srbije pokrenemo inicijativu da se obezbedi posebna kvota lokalnim samoupravama za zapošljavanje studenata koji su završili praksu. Mi bismo zaista voleli da uspešni studenti ostaju u gradskoj upravi koja je sve starija i kojoj trebaju mladi ljudi", rekao je on.

Preciziravši da u Beogradu živi 407.000 penzionera podsetio je da je pre manje od mesec dana Grad pokrenuo projekat "senior kartice" koju je već dobilo više od 150.000 penzionera.

"Ovo je veliki gradski projekat kojim smo obezbedili popuste za naše najstarije sugrađane. Zahvaljujem se svim kompanijama koje su pristale da budu deo programa, da se odreknu dela profita i da tako učine nešto za penzionere", rekao je Vesić.

On je naveo da Grad Beograd za najstarije sugrađane organizuje brojne programe, a jedan od njih su i jednodnevni besplatni izleti na koje je samo tokom ove godine otišlo skoro 50.000 penzionera.

#Goran Vesić

'