AKTUELNO

Gradski menadžer Goran Vesić izjavio je da će, na osnovu peticije građana Kumodraža, 1. avgusta početi da se obnavlja Zemljoradnička ulica.

Kako je tom prilikom precizirao Vesić, peticiju je potpisalo 576 građana ovog dela Voždovca.

- Beograd mora da postane grad za ljude. Slušamo zahteve građana, kako bismo naš grad, zajedno sa njima, učinili lepšim i uređenijim. Zemljoradnička ulica je u veoma lošem stanju i građani su potpuno u pravu kada traže da se ona rekonstruiše. Drago mi je zato što smo uspeli da obezbedimo sredstva da obavimo radove u Zemljoradničkoj. Mi smo vlast koja sluša građane i trudimo se da pozitivno odgovorimo na peticije, te da kada je god to moguće i kada su zahtevi opravdani, građanima i izađemo u susret - istakao je Vesić.

Vesić je dodao da će se u prvoj fazi srediti pet stotina metara ulice.

Dejanović: Do 2030. godine biće obavezno srednje obrazovanje (VIDEO)

- Radovi bi trebalo da počnu 1. avgusta i to rušenjem kompletne kolovozne konstrukcije – rekao je Vesić i dodao da će nakon toga ova deonica dobiti nov, proširen kolovoz od oko pet i po metara, s jedonostranim trotoarom, koji će omogućiti bezbedno kretanje pešaka.

Članica Gradskog veća Ivana Tomić naglasila je da je ova deonica u saobraćajnom smislu važna ne samo za žitelje Kumodraža već i za sve koji koriste putni pravac ka Avali i Bubanj potoku. Zbog saobraćajnog opterećenja, ulica je dosta oštećena, što je čini i nebezbednom. Ivana Tomić je naročito zahvalila gradskom menadžeru, koji je pomogao da se zatvori i "divlja deponija" u blizini, koja je godinama predstavljala ruglo i opasnost u ovom delu Kumodraža.

Predsednik opštine Voždovac Aleksandar Savić istakao je da je inicijativa najpre predata mesnoj zajednici, koja ju je prosledila opštini. Potom se s građanima razgovaralo i doneta je odluka da im se izađe u susret jer je ulica devastirana.

– Na zahtev građana u ovom delu Voždovca puštena je i linija 406L. Još jednom se pokazalo da su međusobna koordinacija nadležnih organa i razgovor s građanima najvažniji – naveo je Savić. Vrednost radova je oko trideset miliona dinara.

#Goran Vesić

#Ulica

#Voždovac

'