AKTUELNO

Gradski menadžer Goran Vesić, rekao je za televiziju Pink da će uskoro biti otvoreni tenderi za velike projekte u Beogradu, koji će promeniti sliku grada.

Vesić je rekao da je ovo vreme kada se raspisuju tenderi, kao i da uskoro možemo očekivati nekoliko velikih tendera.

- Sad počinje građevinska sezona. U narednih 15-ak dana biće otvoreni tenderi za rekonstrukciju Karađorđeve ulice i rekonstrukciju Trga Republike. To su dva velika projekta od kojih očekujemo da promene sliku grada i nadam se da su građani zadovoljni jer vide da Beograd postaje novo mesto za život - rekao je Vesić.

Vesić je rekao da je jutros u šest satipuštena pešačka staza i time je završena sanacija Brankovog mosta. - Sanaciju smo počeli u avgustu prošle godine, i njena vrednost je bila 210 miliona dinara. Pešačka staza je bila van funkcije više od dve godine, jer se utvrdilo da je potrebna trajna zamena čeličnih konzola koje su bile dotrajale - rekao je Vesić.

Kako je rekao, postojala je opasnost po pešake i zato je staza bila zatvorena. - Mi smo zamenili konzole, urađena je nova staza. Ugrađeno je 350 tona čelika, potpuno novog i na taj način je most ponovo bezbedan i za pešake i od jutros oni mogu da ga koriste - rekao je gradski menadžer.

On je rekao da će se pozabaviti sa time da se na vreme rešavaju ovakve stvati  urednim održavanjem infrastrukture.

#Beograd

#Goran Vesić

#Tender

'