AKTUELNO

Kako je rekao, za prvih devet meseci u Beogradu je ostvareno 23 odsto više noćenja nego u istom periodu prošle godine, a u glavni grad je došlo 20 odsto više stranih turista.

Beograd će od turizma prihodovati skoro 800 miliona evra ove godine, rekao je gradonačelnik Beograda Siniša Mali u intervjuu za "Sportski žurnal".

Govoreći o razvoju sporta i turizma u glavnom gradu, Mali kaže da je Beograd u poslednje dve godine organizovao Evropska prvenstva u vaterpolu, futsalu, kvalifikacije košarkaša za Olimpijske igre, atletsko Prvenstvo Evrope u dvorani i brojna druga velika takmičenja. Objašnjava koliko su se ti događaji isplatili kroz broj noćenja i turističku posetu glavnom gradu.

- Prvi put ćemo doći do brojke od skoro 800 miliona vera prihoda od turizma. Sjajnu sliku poslali smo sa atletskog prvenstva u dvorani gde smo napravili čudo u Areni, podigli atletsku stazu. A samo godinu pre imali smo bazen na istom mestu za EP u vaterpolu. Pomeramo granice, u svakoj od tih manifestacija obaramo prethodne rekorde, što nam se potpuno uklapa u viziju i strategiju razvoja Beograda kao vodeće destinacije u regionu - ističe Mali.

On je najavio da će sutra učestvovati na polumaratonu "Beogradskih 21" u Beogradu.

- Rešio sam da trčim i sada u nedelju, iako sam mnogo manje mentalno i fizički spreman nego u maju, ali se radujem i daću sve od sebe - kaže Mali.

On kaže da se menja imidž Beograda u svetu, a da je profit od turista samo deo šire slike razvoja grada.

- Podizanje Beograda kao turističke i poslovne destinacije je mozaik, gde se svaki sportski događaj odlično uklapa. Iz godine imamo sve veći broj turista - ističe Mali.

Sledeće godine na programu su Evropsko prvenstvo u kajaku, Svetski kup u veslanju, a događaj godine u Beogradu je, kaže Mali, fajnal-for Evrolige.

Pročitajte još: GRADONAČELNIK BEOGRADA PROVERAVAO POPUSTE! Siniša Mali sa penzionerima obišao prodavnice (FOTO)

#Beograd

#Siniša Mali

#Turizam

'