AKTUELNO

Broj turista u Beogradu do kraja godine dostići će milion.

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali izjavio je večeras da će glavni grad ove godine ostvariti 800 miliona evra prihoda od turizma.

Navodeći da će broj turista u Beogradu do kraja godine dostići milion, gradonačelnik je kazao da je popunjenost hotelskih kapaciteta u centralnim gradskim opštinama "gotovo 100 odsto".

- Ove godine obaramo rekorde po broju turista i po prihodima od turizma. Beograd se pokazuje kao centar regiona po pitanju razvoja turizma - kazao je Mali.

On je naveo i da je za nešto više od tri nedelje trajanja projekta "Da se radi i gradi po tvom", gradskim vlastima stiglo oko 11.000 predloga građana.

- Veliki broj predloga se odnosi na kanalizaciju na levoj strani Dunava, zatim na izgradnju metroa, povećanje broja polazaka na liniji 35. Ima mnogo interesantnih predloga kao što je recimo da tramvaji, trolejbusi i autobusi budu različite boje ili da se malom gondolom (žičarom) spoje Sava promenada i Kalemegdan - kazao je gradonačelnik.

Mali je dodao da izgradnja nove autobuske stanice u novobeogradskom bloku 42 počinje u narednih mesec i po dana i da će radovi trajati 18 meseci.

Pročitajte još: ATRAKCIJA BEOGRADA! Replika tramvaja na konjsku vuču saobraća ulicama prestonice (FOTO)

#Beograd

#Siniša Mali

#Turizam

'