AKTUELNO

Srbiju je u prvih devet meseci ove godine posetilo 77.543 turista iz Kine, što je 103 odsto više nego u istom prošlogodišnjem periodu, a broj njihovih noćenja povećan je za 94 odsto, na 134.852, saopštila je danas Turistićka organizacija Srbije (TOS).

Direktorka TOS-a Marija Labović je za kineske medije kazala da je Kina za Srbiju jedan od najvažnijih strateških partnera i da je saradnja sa zemljama regiona i ostatka Evrope veoma važna za privlačenje turista iz Kine koji su u Srbiji imali veliki rast u poslednjih dve godine.

TOS je istakla da nastavlja kampanju promocije turizma Srbije u Kini.

- Uz podršku Evropske turističke komisije, Srbija se predstavila na promotivnim dogadjajima u Kini zajedno sa Dunavskim centrom za kompetenciju, Nacionalnim turističkim organizacijama Madjarske i Nemačke, i to u Pekingu, Guandžou i Šangaju. Na ovim dogadjajima bio je prisustan veliki broj najznačajnijih predstavnika privrede i medija iz tih gradova - navodi se u saopštenju TOS-a.

Dodaje se da je turistička ponuda zemalja učesnica i Dunav kao veza medju njima bila veoma atraktivna Kinezima.

Najavljeno je da će TOS objediniti predstavljanje turističke privrede iz Srbije na najznačajnijem sajmu turizma u Šangaju, koji se održava od 16. do 18. novembra.

#Beograd

#Kina

#Srbija

#Turisti

'