AKTUELNO

Gradski menadžer Goran Vesić ocenio je da je rekonstrukcija Zemljoradničke ulice klasičan primer koliko je važno da građani zajedno sa Gradom Beogradom i opštinom rade na uređenju svog prostora.

Gradski menadžer Goran Vesić danas je u beogradskoj opštini Voždovac obišao radove na rekonstrukciji Zemljoradničke ulice za koje je, kako je rekao, izdvojeno 30 miliona dinara.

Vesić je novinarima, nakon obilaska radova, naveo da se ta ulica rekonstruiše na zahtev građana Kumodraža koji je potpisalo više od 570 građana.

- Ova ulica nije bila u planu da se radi ove godine, ali vanrednim naporima uspeli smo da obezbedimo sredstva da se izađe u susret građanima jer su bili u pravu pošto je ova ulica zaista bila u veoma lošem stanju - ispričao je Vesić.

Za rekonstrukciju pomenute ulice izdvojeno je 30 miliona dinara, naglasio je on i dodao da će biti urađeni i trotoari.

Vesić je ocenio da je rekonstrukcija Zemljoradničke ulice klasičan primer koliko je važno da građani zajedno sa Gradom Beogradom i opštinom rade na uređenju svog prostora.

- Pozivam građane da i na drugim mestima, gde god postoje opravdani razlozi, nam upućuju inicijative, a mi ćemo gde god možemo na te inicijative odgovoriti jer tako zajedno možemo da menjamo i uređujemo Beograd - dodao je Vesić.

On se zahvalio radnicima JKP Beograd put jer rade na velikim vrućinama, kao i opštini Voždovac koja "zaista mnogo radi za građane".

Vesić je naglasio da Grad Beograd više sredstava izdvaja za prigradska naselja kako bi se u njima nadoknadila nedostajuća infrastruktura.

- Ta naselja su, nažalost, decenijama bila zapostavljena i zato se mi trudimo da tim ljudima omogućimo da imaju put, vodu, kanalizaciju i javni prevoz kao i svi drugi građani Beograda - naglasio je gradski menadžer.

Predsednik opštine Voždovac Aleksandar Savić je rekao da je rekonstrukcija Zemljoradničke ulice još jedan dokaz koliko ta opština odgovara na inicijative građana.

Govoreći o ostalim radovima na teritoriji opštine Voždovac on je, između ostalog, rekao da su u toku radovi na rekonstrukciji Ulice 1. nova u naselju Zuce. Čim to bude završeno, dodao je on, počeće se sa radovima u naselju Pinosava.

- Inicijative građana slušamo i nadamo se da ćemo i dalje, u dobroj saradnji sa Gradom Beogradom, ono što nam naši građani predlože to i uraditi - naglasio je Savić.

#Goran Vesić

#Rekonstrukcija

#Voždovac

'