AKTUELNO

Gradski menadžer Goran Vesić poručio je jutros da su sve ulice prvog prioriteta i deo ulica drugog prioriteta prohodne, te da se gradski saobraćaj odvija bez zastoja.

Govoreći o najnovijim podacima o stanju na kolovozima, Vesić je naveo da je noćas palo četiri centimetra novog snega, i da su ulice prvog prioriteta čija je dužina 1.800 kilometra i kojima saobraća javni prevoz očišćene.

- Tako će biti do podneva kada se očekuje prestanak padavina i kada počinjemo da radimo čitav drugi prioritet - rekao je gradski menadžer.

On je jutros obišao Centar za upravljanje saobraćajem, gde je, nakon razgovora sa gradskim sekretarom za saobraćaj Dušanom Rafailovićem, precizirao da je u tom trenutku 1.480 radnika svih javnih preduzeća angažovano na poslovima zimske službe i čišćenja snega.

- Na ulicama imamo ukupno 195 kiper kamiona, 46 manjih kamiona i putara, 67 multikar vozila i 87 mašina svih javnih preduzeca, uključujući i 14 kamiona koje smo dobili kao pomoć drugih gradova - objasnio je Vesić.

Kako navodi, do tog trenutka na ulice je bačeno 900 tona soli, što je, dodaje, 4.400 tona soli, mešavine i kalcijum hlorida od nedelje.

- To što smo preventivno bacali so i kalcijum hlorid sprečilo je pojavu leda, šo je posebno važno zbog petka kada nas očekuje ledena kiša, i kada samo so bačena unapred može to da spreči - rekao je Vesić i poručio da je grad spreman za naredne dane, i da su obezbeđene zalihe od 9.000 tona soli i 300 tona koncentrovanog rastvora.

Govoreći o radu Toplana, gradski menadžer je objasnio da one rade bez problema i da greju stanove 24 sata.

Takođe, što se tiče Beogradskog vodovoda i kanalizacije, poručio je da nema većih kvarova, osim u Lešću, Velikom selu i Vesić je dodao i da su tokom ledenih dana 42 semafora koja se nalaze na uzbrdicama prebačena u režimm treptanja kako bi se brže odvijao saobraćaj.

#Goran Vesić

#Saobraćaj

'