AKTUELNO

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić rekao je da je rekonstrukcija Karađorđeve ulice počela danas i da će posao trajati 425 dana.

On je naveo da će biti rekonstruisana kompletna Karađorđeva ulica, od Brankovog mosta do Beogradske tvrđave, kao i Savski kej u istom potezu.

- Već smo uspeli da uklonimo železničke šine, u sredini će biti tramvajski saobraćaj...biće urađene nove trake za prolaz automobila, biće uređeni trotoari, a savsko šetalište će biti uređeno od Beogradske tvrđave do Brankovog mosta, na isti način na koji je uređena Sava promenada - pojasnio je Vesić.

Vrednost posla je 712 miliona dinara, a Vesić kaže da je siguran da će biti urađen na najbolji mogući način, te da će građani biti zadovoljni kada kompletna rekonstrukcija bude završena.

- Rekonstrukcijom Karađorđeve ulice mi nastavljamo rekonstrukciju Savamale - rekao je Vesić i naveo da je Beogradska zadruga obnovljena, da se kreće sa rekonstrukcijom hotela "Bristol", te da će biti rekonstruisana i Savska ulica sa Savskim trgom.

Osim toga, dodao je, do marta, aprila sledeće godine biće završena pasarela koja povezuje Kalemegdan sa Savskim kejom.

- Na taj način rekonstruišemo čitav taj kraj, spuštamo Beograd na reke i pokazujemo da dosledno sprovodimo našu politiku u kojoj građane Beograda i Beograd približavamo našim rekama - dodao je Vesić.

Gradski urbanista Milutin Folić je rekao da će deo od Brankovog mosta do Beton hale biti uređen u duhu nove "hijerarhije" u saobraćaju.

Podsetivši da će pešačku pasarelu od Kalemegdana do Savskog pristaništa krasiti skulptura, on je za Tanjug najavio da će skulpture biti postavljene i na prostoru od Brankovog mosta do Beton hale.

- Jedan od predloga je da se na tom prostoru postavi jedna velika skulptura poznatog jugoslovenskog skulptora Dušana Džamonje i još jedna kod postamenta Brankovog mosta - rekao je Folić i dodao da je želja da se postavljenjem skulptura savremene umetnosti podigne kvalitet javnog prostora i Beograđanima približi umetnost.

#Goran Vesić

#Rekonstrukcija

'