AKTUELNO

On je istakao da Srbija ima kapacitet da se uhvati u kotšac sa organizovanim kriminalom.

Potpredsednik vlade i ministar policije Nebojša Stefanović izjavio je da bi pojedine interesne grupe u Srbiji najviše volele kada bi Srbija mogla da se vrati u neka prethodna vremena i poručio da će država na to odgovoriti snažno i beskompromisno. Prema njegovim rečima, pojedine interesne grupe najviše bi volele kada bi Srbiju mogle da vrate u neka prethodna vremena.

- Bilo je pokušaja da se mafijaški obračuni prenesu na ulice Beograda i drugih gradova kako bi se ojačao njihov kriminalni uticaj i ostvarili njihovi kriminalni ciljevi. Međutim, na to ćemo odgovoriti snažno i beskompromisno i nećemo dozvoliti da se bilo ko na takav način ponaša prema Srbiji i njenim građanima - istakao je Stefanović.

On je na otvaranju Međunarodne konferencija ministara unutrašnjih poslova Srbije, Crne Gore i Makedonije,  rekao da Srbija ima ima kapaciteta i da je spremna da se uhvati u koštac sa organizovanim kriminalom.

- Presekli smo više lanaca trgovine narkoticima i samo ove godine zaplenili smo više od 2,5 tone narkotika. Razbijeni su kanali krijumačarenja droge u Srbiji i zemljama Zapadne Evrope, u saradnji sa našom policijom otriveno je nekoliko laboratorija za uzgoj marihuane - rekao je Stefanović.

Samo ove godine Kriminalistička policija je procesuriala 12 organizovanih kriminalnih grupa sa ukupno 104 člana koje su se bavile pre svega krijumčarenja narkotika, ljudi, nafte i delima iz oblasti iz oblasti visokotehnološkog kriminala, naveo je ministar Stefanović.

J. Stanković

'