AKTUELNO

On veruje da će budući premijer biti ličnost koja je spremna da se uhvati u koštac sa svim izazovima.

Ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević izjavio je da nema saznanja o tome ko bi mogao da bude novi predsednik Vlade Srbije.

On je u Jutarnjem programu Pink televizije rekao da veruje da će novi premijer biti "ličnost spremna da se uhvati u koštac sa ekonomskim i privrednim izazovima".

- Za to je potrebna odlučna, sposobna i agilna osoba koja će rešavati probleme u saradnji s predsednikom države - rekao je Vukosavljević i dodao da trenutna Vlada Srbije radi dobro i da su postignuti dobri rezultati u svim oblastima.

On je kazao da će u zakonskom roku biti jasno ko će biti novi predsednik Vlade Srbije, ističući da je on kao i većina građana Srbije čuo različite glasine i spekulacije kojima je obuhvaćena većina ministara.

Upitan da li očekuje da ostane ministar kuluture i informisanja, Vukosavljević je rekao da ne razmišlja "previše" o tome i da radi najbolje što može.

- Ne razmišljam o tome previše, ja radim koliko mogu u skladu sa svojim kapacitetima, radim najbolje što mogu, dokle god budem ministar - rekao je Vukosavljević.

Uskoro rešenje za Tanjug

On je takođe rekao da će status Tanjuga vrlo brzo biti rešen, te da će to pitanje uskoro biti razmatrano na sednici Vlade Srbije.

- Tanjug je jedna veoma važna ustanova ovog društva. Praktično je pronađen način za rešavanje tog problema i uskoro će na sednici vlade biti razmatrano i presdstavljeno javnosti. Ne bih da prejudiciram sada zaključke ishoda takve inicijative - rekao je.

On rekao da iako Tanjugu još nije rešen pravni status, ta agencija posluje na tržištu veoma efikasno, zajedno sa još dve agencije. Podsetio je da i u EU postoje izuzeci kada je u pitanju povlačenje države iz vlasništva u medijima, navodeći kao primer Frans pres, BBC, ali i državne novinske agencije u Hrvatskoj, Sloveniji, Slovačkoj, Bugarskoj, Francuskoj.

#Jutarnji program

#Premijer

#Televizija Pink

#Vladan Vukosavljević

'