AKTUELNO

Srbija ima pun kapacitet da pregovra sa svetskim zvaničnicima, ali i sa Prištinom, ocenili su sagovornici TV Pink.

Srpska lista je na parlamentarnim izborima ostvarila najubedljiviju pobedu u svojoj istoriji i osvojila je svih 10 mandata u parlamentu u Prištini. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je srpski narod na ovim izborima pokazao je ogromnu zrelost i ljubav prema Srbiji.

Igor Simić, potpredsednik Srpske liste, je ovu pobedu namenio Srbima na KiM i istakao da kada narod pokaže jedinstvo i slogu, onda sve ostalo je manje važno.

- Ono što se pokazalo je da kada Srbija zove, Srbi znaju kako da se ponašaju. U nekim opštinama osvojili smo više od devedeset odsto – kazao je i istakao da se narod ujedinio u borbi za kolekitvna prava.

- U trenutku kada Rada Trajković, Đilas i svi ostali pozivaju na bojkot, Srbi na KiM odogvore sa 98 odsto podrške Srpkoj listi i svih deset osvojenih mandata – istakao je on.

Srđan Popović, predsednik Opštine Gračanica, rekao je da je osvojenih 10 mandata od velikog značaja, jer će na taj način da se čuje srpski glas na KiM.

- Nema mesta za podele, ništa nije veće od nacionalnih interesa. Mi tamo živimo u specifičnoj situaciji, i Srbi su shvatili koja je ozbiljnost ove situacije – rekao je on.

Milovan Drecun, predsednik skupštinskog odbora KiM, kaže da ni jedan ozbiljan političar ne bi mogao da zaobiđe Srpsku listu u formiranju izvršne vlasti.

- Pitanje je koliko je Aljbin Kurti u svemu tome ozbiljan. Suviše bi bilo politčki rizično da se Srpska lista ostavi po strani i da se u izvršnu vlast ubacuju pojedinci iz srpskog naroda koji nisu dobili poverenje naroda na minulim izborima – smatra Drecun.

Kako je rekao, puno jedinstvo, sa zvaničnim Beogradom, ostvarilo se na nedavno održanim izborima na KiM.

- Albanci imaju prostor da manipulišu pojedinim Srbima i da tako nanose štetu srpskom narodu. Srpska lista će sada imati mogućnost da spreče donošenje zakona koji su štetni za srpski narod, i biće omogućen dalji nastavak pomoći iz Srbije – smatra Drecun.

Kako je takođe ocenio, Srbija ima pun kapacitet da pregovra sa svetskim zvaničnicima i sa Prištinom.

#Kosovo

#Srpska lista

'