AKTUELNO

"Ukoliko primetite one kojima mesto nije na ulici, pozovite nadležno odeljenje Centra za socijalni rad, a reakcija će biti brza i pravovremena", izjavila je sekretarka za socijalnu zaštitu.

Nataša Stanisavljević, gradska sekretarka za socijalnu zaštitu, izjavila je za TV Pink da je uvek na snazi apel da građani obrate pažnju na ljude, posebno na decu, na ulici, a pre svega u periodu godine kada stiže zima.

Foto: Foto/Prihvatilište za decu Beograda

- Ako primetite one kojima mesto nije na ulici, pozovite nadležno odeljenje Centra za socijalni rad, jer oni vrše koordinaciju prijema korisnika. Ako ne znate telefone na koje treba da se obratite, dovoljno je da pozovete policiju jer su sve službe međusobno koordinisane, a reakcija je uvek brza i pravovremena – izjavila je Stanisavljević, dodajući da će pomoć biti pružena svakome kome je potrebna.

Objašnjava da se svi novi korisnici Prihvatilišta za decu, ali i Prihvatilišta za beskućnike, besplatno testiraju na koronavirus, a obavezna je i dvonedeljna izolacija, kako bi se opasnost od zaražavanja svela na minimum.

- Napravljene su sve procedure za bezbedan boravak dece i odraslih u Prihvatilištu. Inače, i u Prihvatilištu za decu i u Prihvatilištu za beskućnike gde imamo i starije od 65 godina, niko od početka pandemije koronavirusa nije bio zaražen – naglašava Stanisavljević, dodajući da je to postignuto poštovanjem svih propisanih procedura.

Foto: TV Pink Printscreen

Otvoren je, dodaje, i dnevni centar za beskućnike u Sazonovoj ulici koji je, za dve nedelje, primio više od 50 ljudi.

- Pored toga, otvorili smo i dnevni centar u Solunskoj ulici, gde je omogućeno i kupanje. Tu su još dva privremena objekta, a u saradnji sa Crvenim krstom podelili smo letke sa informacijama gde je beskućnicima omogućen odmor, grejanje, obrok, kupanje... Grad je napravio pripremni plan kada je u pitanju zbrinjavanje onih najugroženijih u zimskom periodu, a tokom jučerašnjeg dana održali smo i onlajn sastanke sa direktorima obe ustanove, baš kako bismo prošli još jednom kroz sve procedure jer je za vikend najavljeno zahlađenje sa snegom – kaže Stanisavljević.

#Novo jutro

#nataša stanisavljević