AKTUELNO

Želim da podsetim bivšeg gradonačelnika Beograda Dragana Đilasa, da je direktno bio odgovoran za stanje u ustanovama socijalne zaštite, koje su pod nadležnoću grada, rekla je Gradska sekretarka Grada Beograda za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević.

Komentarišući natpise u novinama gde stoji da deca ometena u razvoji doživljavaju torturu i mučenje u domovima u kojima su smeštena, Stanisavljević je rekla da je u pitanju sramna izjava bivšeg gradonačelnika Beograda Dragana Đilasa.

“Moram da demantujem tu njegovu izjavu, i želim da ga podsetim, pošto je izjavio da nije bio odgovoran za stanje u ustanovama socijalne zaštite, da je u vreme kada je bio gradonačelnik od 2008. do 2013. zapravo bio odgovoran za te ustanove, jer su one pod nadležnoću grada”, rekla je Stanisavljević.

Stanisavljević je priložila fotografije iz 2012. i 2013. godine, gde se jasno vide loši uslovi ustanove za smeštaj dece.

Foto: TV Pink Printscreen

“Ovde pričamo o deci bez roditeljskog staranja, koja su žrtva zlostavljanja, zanemarivanja”, rekla je Stanisavljević.

Foto: TV Pink Printscreen

Kako kaže, u toj ustanovi je bilo tada osam kreveta za dečake, i osam za devojčice, a da je bilo smešteno 40 dece.

“Da li se nekada zapitao gde ta deca spavaju, da li imaju obroke i da li njih 20 zaposlenih može da brine o toliko dece. To je pokazatelj nemara bivšeg gradonačelnika kada je reč o Beogradu”, rekla je Stanisavljević, i dodala da su oni sada ponosni kako ti objekti danas izgledaju.

Ističe da sada objekat može da primi duplo više dece, kao i da su sobe dvokrevetne, i da je zaposleno još 30 ljudi.

Foto: TV Pink Printscreen

“Imamo najbolje i najadektvatnije uslove za decu. Sve ono što je dan grad i država treba da pruži deci”, rekla je Stanisavljević.

Predsednik opštine Stari Grad Radoslav Marjanović, rekao je da je sramota da neko govori da brine o deci, a da je u svom mandatu oteo prostor koji je bio namenjen deci, za svoju produkcijsku kuću.

Foto: TV Pink Printscreen

“Građani dobro znaju da je neko otimao i pokrao Beograd”, rekao je Marjanović.

Komentarišući stanje koje su našli na opštini Stari Grad, rekao je da su zatekli praznu kasu i dugove.

“Preko million evra duga je ostalo. To je politika i Dragana Đilasa i cele ekipe koju je okupio oko sebe. Svi resursi opštine su se koristili u kampanjama Dragana Đilasa”, rekao je Marjanović.

Autor:

#Radoslav Marjanović

#nataša stanisavljević