AKTUELNO

Gradska sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević rekla je da je organizovana vakcinacija korisnika u Dnevnom boravku za decu i omladinu sa smetnjama u razvoju, te da će se danas vakcinisati njih 73.

- Ekipe koje vrše imunizaciju su medicinske sestre i doktori iz nadležnih domova zdravlja – istakla je Stanisavljević za Pink.

- Mi u Beogradu imamo 16 dnevnih boravaka za smeštaj dece ometene u razvoju i u svakom od njih, gde je to potrebno i gde roditelji žele organizovaće se imnuizacija – naglasila je ona.

Kako kaže, da bi došli do ovoga, dobili su saglasnost Ministarstva zdravlja, a samu proceduru kako se vrši imunizacija uradio je Gradski zavod za javno zdravlje.

Ističe, da je važno da roditelji imaju potvrde svojih lekara da kada je u pitanju dete nema kontraindikacija za primanje vakcine, njihova saglasnost i da budu tu.

- Dosad se vakcinisalo 108 korisnika, a danas će se vakcinisati 53 korisnika, u drugom, još 20 korisnika – rekla je Stanisavljević, dodajući da se više od 180 zaposlenih u ovim ustanovama vakcinisalo.

#nataša stanisavljević