AKTUELNO

Politički analitičar Dejan Vuk Stanković ističe za NOVO JUTRO televizije Pink da možemo da vidimo da se iz nedelje u nedelju broj zaraženih smanjuje, a broj testiranih povećava, što je dodaje, dobra vest za Srbiju.

„Ne bih isključio mogućnost da je uhvaćen trend i da može da se predvidi kraj epidemije. Ovo je bio jedan dug period“, rekao je Vuk Stanković.

Dejan Vuk Stanković ističe da su se medicinari pokazali kao pravi heroji i da su sa pravom zaslužili taj naziv.

„Nas su pre svega zabrinule slike koje su stizale iz Španije i Italije. Pa smo imali i dobru organizaciju kako zdravstvenog sistema, ali smo takođe imali i dobru takozvanu korona diplomatiju, brzu nabavku medicinskog materijala, respiratora, testova, mnogi bogatiji od nas nisu uspeli da se snadbeju na vreme“, rekao je Vuk Stanković.

On ističe da je bila hrabrost uvesti vanredno stanje, ali da se pokazalo kao dobra odluka , na koju je stanovništvo dosta lepo reagovalo na to, kao i da je većina poštovala sve donete mere.

Foto: TV Pink Printscreen

„Čak i statistički, 7 miliona ljudi je 45 dana poštovalo mere“, rekao je Vuk Stanković.On ističe da su neodgovorniji bili članovi dela opozicije koji su kršili policijski čas sedeći ispred parlamenta, nego oni koji su na nekoliko minuta prekršili isto. 

„Umesto da su politiku ostavili po strani, neki su želeli da se poigravaju sa nelagodom koju su osećali građani zbog restriktivnih mera“, rekao je Vuk Stanković.

Komentarišući napade na Vučićevog sina od strane Đilasa ali i njegovih medija, Vuk Stanković kaže da je to nizak politički udarac, novinarska osveta po modelu mafijaških filmova.

„To govori da se sa nivoa političke kritike kreće na nivo ličnih obračuna. Ovde nije cilj da se Vučić kao političar spusti, ovde ti mediji kriminalizuju jednog momka, čija je jedina krivica okolnost da je sin predsednika države. Oni i pored toga što žele njega da napadnu, žele i da nanesu bol i patnju i njegovoj porodici“, rekao je Vuk Stanković.

Foto: TV Pink Printscreen

Povodom relaksiranih mera koje su u Srbiji uvedene i koje će se tek uvoditi, usled pada obolelih od koronaviursa, Aleksandar Apostolovski, novinar dnevnog lista "Politika" ističe da moramo da slušamo lekare i dalje jer smo, dodaje, skloni nagloj euforičnosti u svih sferama života.

Apostolovski kaže da je prerano govoriti o kraju ali i o njenom toku, jer, dodaje, videli smo da o ovom virusu ne znamo gotovo ništa, pa je kako kaže, teško govoriti i o drugom talasu ali i o vakcini.

„Puno toga je govoreno, pa se posle ispostavilo da nije tako. Mnogo je nepoznanica bilo. Ali neki očekuju da će u Srbiji biti kraj virusa krajem maja. Međutim, u različitim istraživačkim centrima su i različita predviđanja“, rekao je Apostolovski.

#ALEKSANDAR APOSTOLOVSKI

#Dejan Vuk Stanković

#koronavirus

<
'