AKTUELNO

Trogodišnji dečak izlečio se od koronavirusa, a politički analitičar Dejan Vuk Stanković ističe da takve vesti ulivaju nadu i pružaju neku vrstu ohrabrenja.

-Mi zaista u Srbiji imamo vrlo kompetentne lekare i lekare koji su profesionalni, koji poseduju i znanje i veštinu - rekao je Stanković za Pink.

Kako kaže i sankcije i bombardovanje i privatizaciju, sve je izdržao naš sistem.

Foto: TV Pink Printscreen

-Imamo lekare koji su i profesionalno verzirani i slede Hipokratovu zakletvu, jaku moralnu obavezu da pomognu svima i svakome - kaže on.

-Vidimo kako izgledaju države u kojima je javno zdravlje u sekundarnom planu, a zdravlje populacije je svedeno na novac - ocenio je Stanković.

Prema njegovim rečima, kada dođe jedna ovakva pošast kao što je pandemija, koja je na neki način neka vrsta prirodne katastrofe, koja je globalna, onda vidite da je bolje što imate državno zdravstvo.

-Država je, na čelu sa predsednikom Vučićem, u poslednjih nekoliko godina obnovila kliničke i bolničke centre u zemlji. Mi smo, iako nismo među najbogatijim zemljama ono što imamo u budžetu na pravi način trošili - zaključio je on.

#Dejan Vuk Stanković

#Srbija

#Zdravstvo

<
'