AKTUELNO

Politički analitičar Dejan Vuk Stanković ocenio je da je očigledno nekima u Crnoj Gori politika, odnosno to antisrpsko ludilo ispred zdravlja njihovih građana.

- Pretpostavljam da tako konfornu poziciju imaju pojedinci jer za sebe imaju rezervisanu punu zadravstvenu zaštitu, a ne mare za društvo koje im je ukazalo povrenje da ih predstavlja -  rekao je Vuk Stanković za Pink.  

Ukazao da je čak Donald Tramp objavio na Tviteru da je razgovaro sa kineskim predsednikom Si Đin Pingom.

- Kada je Amerika, koja se suočava sa pandemijom ogromnih razmera, spremna da razgovara sa Kinom koja joj je globalni rival, a taj rivalitet definiše i našu sadašnjost, a verovatno i budućnost, zamslite kako smešno izgleda kada neki crnogorski politikant odbija pomoć susedne države koja se isto tako nalazi u krizi, a spremna je njemu i njegovoj vladi da ustupi ono što u ovom trenutku svako gleda što više za sebe da nabavi - naveo je Vuk Stanković.Stavite pozitivnu ideju Vučića, humanigest poklanjanja respiratora u kontekst

On je istakao da svi lekari kažu da respiratori znače život, te da potez Aleksandra Vučića treba staviti u kontekst onoga što prethodi koronavirusu, a to su tenzije oko Zakona o veroispovesti, kada su se u Podgorici čule teške reči na račun Beograda.

- Stavite tu spremnost da se pomogne, da oni tamo nemaju dovoljno za sebe, jer niko sem Kine nema, u kontekst toga što je Vučić uradio. Srbija je prešla preko jednog užasnog zakona koji dovodi u pitanje nacioinalni identitet Srba, instituciju SPC i pokazala human gest, oni su odgovorili bajatošću - dodao je Vuk Stanković.

Kako je ocenio, ako Srbi u Crnoj Gori budu zavisili od ove dvojice političara spasiće ih samo lični imunitet i Bog jer njihov zdraveni sistem koji organizuju ovakvi političari neće moći da im pomogne 

#Dejan Vuk Stanković

'