AKTUELNO

Ministar u Vladi Srbije zadužen za regionalni razvoj i koordinaciju rada javnih preduzeća Milan Krkobabić svečano je otvorio danas u prepunoj Auli Novosadskog sajma „6. SAJAM ZA PENZIONERE“.

Krkobabić je poručio da penzioneri danas zaslužuju najveću pažnju i brigu i da s pravom očekuju da im penzije budu redovne, sigurne i da prate plate.

Govoreći o najavljenim formulama za usklađivanje penzija Krkobabić je rekao „ta formula treba da im omogući pre svega dostojanstven život“.

Foto: Risto Kostov

Istakao je i da u potpunosti deli stav predsednika Republike Aleksandra Vučića da se kad god to realne finansijske i ekonomske mogućnosti budu dozvoljavale ide na jednokratne isplate pomoći penzionerima, naročito najugroženijima.

Obraćajući se velikom broju prisutnih, Krkobabić je apelovao na naše najmlađe “Kada krenu u novi dan, neka pogledaju društvene mreže, to je potpuno normalno, onda neka se sete baka i deka i neka ih pozovu, neka im samo požele dobro jutro i dan će biti lepši i bakama i dekama, i njima i svima nama“

Foto: Risto Kostov

Ovaj dvodnevni sajam osmišljen je kao mesto susreta pripadnika starije populacije gde će posetiocima biti predstavljene usluge u oblastima socijalne zaštite, pomoći i nege u kući, zdravlja, edukacije, volontiranja, zdrave ishrane, rekreacije i hobija, stvaralaštva, putovanja, osiguranja i bezbednosti kao i iz oblasti pravne zaštite. Takođe, posetioci će moći da se upoznaju sa brojnim medicinskim, farmakološkim i prehrambenim proizvodima, preparatima i uslugama.

#Milan Krkobabić

'