AKTUELNO

Ministar bez portfelja zadužen za regionalni razvoj i javna preduzeća Milan Krkobabić otvorio je Prvi sajm zadrugarstva u Srbiji "Zadruge - budućnost privrednog i ekonomskog razvoja".

Otvarajući Sajam koji se održava u centru Beograda, ministar Krkobabić je najavio da će u naredne tri godine biti izdvojeno 25 miliona evra za revitalizaciju zadrugarstva.

Prema njegovim rečima, ovo je početak bitke za oporavak sela koja će, kako je rekao, nestati ako ne vaskrsnemo i ne obnovimo zadrugarstvo.

Pročitajte još: Vesić: Postoji problem trošenja novca na NOVOM BEOGRADU, bolje raspodelite novac

- Od 1.700 sela veće je 1.200 prazno, a isprazniće se i ostala - strahuje Krkobabić navodeći da Srbije ne sme ostati prazna.

- Mi smo garant da neće ostati prazna. U naredne tri godine će 25 miliona evra biti izdvojeno i dato za revitalizacijiu postojećih i novih zadruga. ni jedna Vlada u Srbiji nije izdvojila toliko novca - dodao je Krkobabić.

Krkobabić je zadovoljan time što se i premijerka Ana Brnabić zalaže za razvoj zadruge i ruralnih sredina , te ukazao bi da se državna zemlja mogla ustupiti mladih zemljoradicima iz Srbije.

#Milan Krkobabić

#Selo

'