AKTUELNO

Novinarka i etnolog Jasna Jojić, inače majka ovogodišnje predstavnice Srbije na 68. Evrosongu koji će se obeležiti u Malmeu u Švedskoj, Teya Dore, govorila je o numeri svoje ćerke "Ramonda", kao i o svom životu i karijeri.

Ona se tokom svoje karijere bavila proučavanjem Timočke krajine i Bora, a poslednjih godina posvetila se istraživanju i razumevanju vlaške magije, te sa nama podelila svoje prve utiske.

Vrlo stresan, a vrlo veliki dan istovremeno zato što smo se zaista nadali. Jer je Teodora uložila puno truda, Ramonda je jedna prekrasna balada jer nosi jednu ogromnu poruku celom svetu o danu pobede, o danu mira, posebno u ovim vremenima, kad se dešavaju ovako strašne stvari, ratovi, zemljotresi, uragani, boleštine, virusi, i sve ostalo. Ali eto, Ramonda daje nadu, i to je jedna balada koja kaže nemoj se nikad predati, uvek postoji bolje sutra - rekla je Jasna.

Foto: Facebook.com/@Jasna Jojić

Jasna nam je otkrila i kako je njena ćerka došla na ideju da se prijavi u popularno muzičko takmičenje.

- Mislim da ona zaista nije razmišljala, uopšte ni o kakvoj prijavi za pesmu Evrovizije. Ili bar nikad nije pričala sa mnom o tome, a onda se desio "Džanum" koji je postao planetarni hit. Naravno bio je zapažen jako u evropskoj zajednici i u evrovizijskoj zajednici. Počele su da joj stižu mnogobrojne poruke, gde su joj pozivali da se pridruži u evrovizijskoj zajednici i da pošalje pesmu na Evroviziju. Tako da mi je jako drago što se prijavila, što je ipak odlučila i uložila stvarno svu svoju kreativnost i napor - navela je.

Foto: E-Stock/Nataša Rajaković

Drugoplasirana na pesmi za Evroviziju 2024. godine je Anđela Ignjatović -Breskvica, a mama ovogodišnje predstavnice Srbije na Evroviziji dotakla s Anđelinog plasmana i glasova publike.

Ja sam mnogo srećna što sam videla onoliko glasova publike. Teodora je dobila 10 od 12 poena, a 12 je dobila Breskvica. Nešto, možda deset hiljada je manje bilo glasova publike za Ramondu, što je odlično kad uzmem u obzir da se radi o jednoj baladi, o jednoj tihoj pesmi koja uvek je mnogo manje pažnje nego što su to pesme sa brzim ritmovima. Koje su za dobro raspoloženje i za hajp, onda je to zaista ogroman uspeh Ramonde - rekla je.

Foto: E-Stock

Autor: N. Ž.