AKTUELNO

Popularna pevačica jedva čeka ponedeljak i dodelu MAC nagrada.

Spektakularna dodela nagrada MAC 2020 se bliži, a direktan prenos 27. januara iz beogradske “Štark” arene gledaoci će imati priliku da prate na TV Pink sa početkom u 19:30 časova. Na listi nominovanih za ovo prestižno priznanje našlo se više od 600 izvođača koji su raspoređeni u 17 kategorija, a publika iz regiona, ali i celog sveta, glasala je za svoje favorite na zvaničnom sajtu MAC 2020 potpuno besplatno. Na osnovu glasova, napravljen je uži izbor za drugi krug glasanja, koji je u toku, a 120 izvođača raspoređeno je u 18 kategorija. Na dan održavanja ceremonije MAC 2020, 27. januara, na osnovu glasova publike u svakoj od 18 kategorija ostaće po pet izvođača sa najvećim brojem glasova, koji ostaju u konkurenciji za osvajanje ove prestižne nagrade.

Među 120 nominovanih našla se i Aleksandra Kovač, naša poznata kompozitorka, tekstopisac, aranžer, producent i pevačica. Njena pesma “Najduža noć”, rađena za film “Zaspanka za vojnike”, nominovana je u kategoriji “World Music numera”, što je za Aleksandru posebna čast.

Foto: Pink.rs/N. Vujčić

Ona smatra da je MAC 2020 od izuzetnog značaja za regionalnu muzičku scenu, jer okuplja najrazličitije izvođače i muzičke žanrove.

S obzirom na to da je MAC, koliko ja znam, jedina muzička nagrada i manifestacija tog tipa, izuzetno je važan zato što objedinjuje muziku regiona i sve izvođače, i daje šansu mladim ljudima koji su na početku karijere da zasijaju i dobiju svoje mesto na sceni – rekla je Aleksandra.

Foto: Pink.rs/N. Vujčić

Iako o dobitnicima nagrada odlučuje isključivo publika, pitali smo Aleksandru kome bi ona dodelila MAC priznanje, ukoliko bi mogla da bira.

Ja sam feliki fan Željka Joksimovića, mislim da je on jedan od naših najboljih muzičara, tako da bih njemu uvek dala MAC nagradu. Zatim Tončiju Huljiću kao jednom od najpametnijih i najboljih muzičkih producenata. Onda, Jelena Tomašević, Aleksandra Radović, Nevena Božović i ima ih još mnogo – bila je iskrena popularna pevačica.

Foto: Pink.rs/N. Vujčić

Ove godine, broj izvođača koji će nastupiti na spektakularnoj ceremoniji MAC 2020, je znatno veći, te će publika u “Štark” areni, ali i uživo na TV Pink moži da prati nastupe najvećih regionalnih zvezda poput Jelene Rozge, Nine Badrić, Senide, Bube Korelija i Jala Brata, Kaliopi i mnogih drugih, a Aleksandra je otkrila čijem nastupu se posebno raduje.

Najviše se radujem nastupu Tončija Huljića, on je uvek zanimljiv i drugačiji. I naravno, Nevena Božović, pošto uvek svojim vokalom oplemeni nas koji je slušamo – rekla je Aleksandra.

Foto: Pink.rs/N. Vujčić

Kako će izgledati dodela nagrada, ko će osvojiti prestižna priznanja i kako će izgledati nastupi, saznaćete na MAC 2020 u ponedeljak 27. januara, kada će se direktno iz “Štark” arene od 19:30 časova na TV Pink emitovati najznačajnija regionalna muzička ceremonija.

Autor: M.Đ.

#Aleksandra Kovač

#MAC

#Music Awards Ceremony

#RTV Pink

#Televizija Pink

#pevačica

'