AKTUELNO

Ove godine MAC ceremonija biće emitovana na najgledanijoj komercijalnoj televiziji - TV Pink.

Druga po redu dodela nagrada Music Awards Ceremony, u organizaciji i produkciji Skymusic-a i Pinka, biće održana 27. januara u beogradskoj “Štark” areni pod nazivom Bioxgn MAC 2020.

Foto: Skymusic

Muzički događaj koje je obelezio prethodnu godinu, sa još širim spiskom izvođača, obogaćen scensko – produkcionim elementima sa pravom nosi titulu najvažnijeg muzičkog događaja u celom regionu. 

Shodno tome, ove godine MAC ceremonija biće emitovana na najgledanijoj  komercijalnoj televiziji Pink. Direktan prenos ceremonije dodele, počinje dolaskom zvanica, i izveštajem sa crvenog tepiha u ponedeljak 27. januara u 19:30. S ponosom možemo da saopštimo da će gledaoci 27. januara s početkom u 19:30 časova moći da prate i dešavanja pre same ceremonije, odnosno crveni tepih i dolazak zvanica, nominovanih izvođača i učesnika, odakle će se u program uključivati voditelji, ali i samu dodelu nagrada i spektakularne nastupe koji su najavljeni za MAC 2020.

Foto: Promo

MAC od svih ostalih muzičkih manifestacija izdvaja činjenica da pokriva širok spektar muzičkih žanrova – od popa, preko roka, narodne muzike i hip – hopa, do sve popularnijeg trepa - a samim tim i okuplja i najrazličlitije izvođače na jednom mestu, što se svojstveno i TV Pink. Od samog nastanka, TV Pink je težila spajanju različitosti i inovacijama ne samo kada je reč o muzičkom programu, već kada je reč o svim aspektima televizije, zbog čega je pravi izbor za medijskog partnera ceremonije MAC 2020.

Nakon prve održane manifestacije, MAC 2020 se ovog puta proširila – ove godine u njoj učestvuje i Slovenija, pored Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Severne Makedonije i Crne Gore. S obzirom na to da je u pitanju regionalna dodela nagrada, ceremoniju će prenositi najgledanije televizije u svim zemljama učesnicama. Pored toga što će gledaoci u Srbiji  MAC 2020 pratiti na najgledanijoj komercijalnoj televiziji TV Pink, ceremonija će se u Hrvatskoj emitovati na TV RTL, u Crnoj Gori na RTCG, u Severnoj Makedoniji na Kanalu 5, u Bosni i Hercegovini na RTRS i FTV, a u Sloveniji na TV3.

Nedavno su objavljena imena izvođača koji će nastupiti u revijalnom delu MAC 2020 ceremonije. Gledaoci koji 27. januara budu pratili MAC 2020 na TV Pink, imaće priliku da uživaju u nastupima pop diva Nine Badrić, Jelene Rozge i Kaliopi, zatim Tončija Huljića, Balkanopolisa, Lepe Brene, S.A.R.S.-a, mladih pevačica Nevene Božović i Sare Jo, crnogorskog sastava “Who See”, slovenačkog muzičara pod umetničkim imenom Magnifico, ali i u nastupima trenutno najpopularnijih regionalnih izvođača – slovenačke trep senzacije Senide i rep dvojca iz Sarajeva Bube Korelija i Jala Brata. Organizatori su najavili i jedan specijalan nastup – pioniri srpske rap scene udružiće snage sa nekoliko najvećih pop zvezda i jednim poznatim glumcem na najimpozantnijoj sceni 27. januara u “Štark” areni. Tako će Bane Lalić MVP, Kiza Robin Hood, Aleksandar Džankić, DJ Munja, Niggor i mladi reper Smoke Mardeljano, nastupiti zajedno sa Tijanom Dapčević, Ivanom Peters, Markom Louisom, Majom Louis i glumcem Viktorom Savićem.

Foto: MAC/(Skymusic)

Na listi nominovanih za ovo prestižno priznanje našlo se više od 600 izvođača koji su raspoređeni u 17 kategorija, a publika iz regiona, ali i celog sveta, glasala je za svoje favorite na zvaničnom sajtu MAC 2020 potpuno besplatno. Na osnovu glasova, napravljen je uži izbor za drugi krug glasanja, koji je u toku, a 120 izvođača raspoređeno je u 18 kategorija. Na dan održavanja ceremonije MAC 2020, 27. januara, na osnovu glasova publike u svakoj od 18 kategorija ostaće po pet izvođača sa najvećim brojem glasova, koji ostaju u konkurenciji za osvajanje ove prestižne nagrade.

Sasvim je sigurno da će MAC 2020 zaista biti događaj godine, a najprestižniju muzičku ceremoniju publika u Srbiji moći će da prati 27. januara od 19:30 časova samo na najgledanijoj komercijalnoj televiziji, TV Pink!

Autor: M.Đ.

#MAC

#Music Awards Ceremony

#RTV Pink

#Televizija Pink

'