AKTUELNO

Popularna pevačica oduševljena je što je region konačno dobio dodelu nagrada kao što je MAC.

Drugi Music Awards Ceremony, koji mnogi nazivaju događajem godine, održaće se 27. januara u beogradskoj “Štark” areni pod nazivom Bioxgn MAC 2020, a gledaoci će direktan prenos moći da prate od 19:30 časova na na najgledanijoj komercijalnoj televiziji, TV Pink.

MAC 2020 okupiće najveća imena regionalne muzičke scene: pored potvrđenih nastupa najvećih muzičkih zvezda, u 18 kategorija nominovano je čak 120 izvođača.

Među njima se nalazi džez i pop pevačica Lena Kovačević, koja smatra da je MAC dodela nagrada od izuzetnog značaja za ceo region.

Sama ideja je sjajna, kao i činjenica da nešto što je u svetu standard konačno došlo na ove naše prostore. MAC dodela nagrada nije samo povezala Srbiju, već se muzički povezuje ceo region. Mislim da je to mnogo važno, ne samo muzički – važno je za ostvarenje svih naših konekcija. A muzika spaja, to je činjenica i tako treba da bude – rekla je Lena.

Foto: Pink.rs/M. Đurović

Lena je na MAC 2020 nominovana u čak dve kategorije – za “Pop numeru ženskog izvođača” nominovana je njena pesma “Dubine”, dok je za “Alternativnu pop numeru” nominovana pesma “Samo da mi je”. Kako sama kaže, čast joj je što se našla u izboru za dve MAC nagrade, ali da joj samo glasanje ne predstavlja opterećenje.

Pre svega moram da priznam da sam veoma ganuta činjenicom da sam nominovana u dve kategorije, što je veoma lepo. Iskreno govoreći, nisam opterećena glasanjem, niti sam svoje slušaoce dovoljno forsirala da glasaju. Za mene je dovoljno što sam nominovana. Mislim da tu ima mnogo komercijalnije muzike i tih fan baza koje pripadaju mlađoj generaciji, a koja zapravo i glasa. Nisam time opterećena, niti sam u takvom raspoloženju, takmičarskom, već me oduševljava činjenica da se muzika sluša u celom regionu, da smo prošle godine imali veliki broj koncerata, samo u decembru ih je bilo 15, tako da je meni to dokaz da radimo dobar posao – objašnjava Lena.

Foto: Pink.rs/M. Đurović

Iako neće nastupati, Lena je zadovoljna izborom izvođača koji će se 27. januara naći na najimpoznatnijoj sceni, a posebno je izdvojila jedan nastup koji s nestrpljenjem očekuje.

Posebno se radujem nastupu Nine Badrić jer nekako smatram da je ona pravi predstavnik pop muzike u celom regionu. Nina je kompletna: u vokalu, muzici, pesmama, načinu rada, karijeri, ljubavi prema muzici. Mislim da je pravi primer ljudima. Danas nije dovoljno da ste lepi, iako to mladi ljudi misle. Mnogo je važno da pored toga imaju i dobru muziku. Ali Nina Badrić je Nina Badrić jer ima pesme koje volimo. Zato ona treba da bude pravi primer svim ljudima koji se bave muzikom, pa i meni – bila je iskrena Lena.

Foto: Pink.rs/M. Đurović

Podsetimo, gledaoci koji 27. januara budu pratili MAC 2020 na TV Pink, imaće priliku da uživaju i u nastupima Jelene Rozge, Kaliopi, Tončija Huljića, Senide, Bube Korelija i Jala Brata, Sare Jo i mnogih drugih.

Foto: MAC/(Skymusic)

Sasvim je sigurno da će MAC 2020 zaista biti događaj godine, a najprestižniju muzičku ceremoniju publika u Srbiji moći će da prati 27. januara od 19:30 časova samo na najgledanijoj komercijalnoj televiziji, TV Pink!

Foto: Promo

Autor: M.Đ.

#Lena Kovačević

#MAC

#MAC 2020

#Music Awards Ceremony

#RTV Pink

#Televizija Pink

'