AKTUELNO

Gradska sekretarka je apelovala na mlade, čiji je odziv kada je reč o imunizaciji sada najslabiji, da prime vakcinu i tako zaštite i sebe, i druge.

Gradska sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević izjavila je jutros da deo građana ima određene dileme kada je reč o vakcinaciji, a protiv istih Grad Beograd bori se činjenicama.

- Zajedno sa gradskim Zavodom za javno zdravlje pripremili smo više od pola miliona edukativnih brošura, a kako bi se građani prestonice informisali o značaju imunizacije. Sada smo izdali najnoviju brošuru koju su takođe radili stručnjaci iz Zavoda za javno zdravlje, a ona sadrži najčešća pitanja i odgovore, poput „preležao sam Kovid-19, imam antitela, kada da se vakcinišem?“ – navodi Stanisavljević za Pink.

Ove brošure će, kaže sekretarka, biti podeljene svim opštinama.

- Želimo da se protiv dezinformacija borimo činjenicama, jer nam je jako važno da se ovakav trend imunizacije nastavi – kaže Stanisavljević.

Foto: TV Pink Printscreen

Kada je reč o najnovijim podacima u Beogradu, do jutros je vakcinisano 48,1 odsto punoletne populacije, a revakcinisano je 39,8 odsto građana prestonice.

- Važno je da sada sve svoje snage preusmerimo ka vakcinaciji mlađih sugrađana, jer je tu odziv trenutno najslabiji – kaže Stanisavljević za „Novo jutro“.

Ona dodaje da su najstariji građani sada i najzaštićeniji.

- U Beogradu je vakcinisano 77,7 odsto najstarijih sugrađana i punih pet i po meseci posvetili smo najugroženijim kategorijama. Međutim, sada primećujemo da je potrebno da se aktiviraju i mladi – kaže Stanisavljević.

Foto: Tanjug/Beoinfo

Autobus za vakcinaciju danas će, prema najavi sekretarke biti na Zemunskom keju, od 9 do 17 sati. U autobusu se mogu dobiti vakcine Fajzer i Sinofarm, a dodaje da se u njemu za dve nedelje vakcinisalo 9.000 ljudi.

#Beograd

#Novo jutro

#koronavirus

#nataša stanisavljević