AKTUELNO

Ceo spisak punktova za vakcinaciju bez zakazivanja nalazi se na sajtu grada, kaže gradska sekretarka.

Prošle nedelje je najavljeno da će Grad Beograd organizovati vakcinaciju zaposlenih u sektoru ugostiteljstva, hotelijerstva, frizerskih salona, pekara, fotografa i svih onih koji su u neposrednom radu sa ljudima, a upravo su oni danas na Beogradskom sajmu čekaju svoj red za vakcinu, izjavila je jutros na Beogradskom sajmu Nataša Stanisavljević, gradska sekretarka za socijalna zaštita.

- Želeli smo pružimo mogućnost ovim ljudima da se prioritetno vakcinišu, i danas je prvi dan njihovog organizovanog dolaska na vakcinaciju. Za dva-tri dana se za vakcinaciju prijavilo više od sto zaposlenih iz ovih sektora – kaže Stanisavljević za Pink.

Foto: TV Pink Printscreen

Dodaje da ovo neće biti jedini termin i podseća da je od juče omogućena vakcinacija bez zakazivanja na 17 punktova u gradu, odnosno na svakoj opštini u Beogradu. Na ovim punktovima od juče se može primiti vakcina proizvođača Fajzer, a od danas i Sputnjik V.

- Dragi Beograđani, imate na raspolaganju Fajzer i Spunjik V bez zakazivanja. Iskoristite ovu mogućnost, a ceo spisak punktova za vakcinaciju bez zakazivanja nalazi se na sajtu grada – kaže Stanisavljević za Pink.

Dejan Zrilić iz Privredne komore Srbije kaže da je, u saradnji sa Gradom Beogradom, pokrenuta inicijativu za imunizaciju preduzetnika, a odziv je odličan.

- Pozivam sve preduzetnike da se prijave za vakcinaciju na mejlove turizam@pks.rs i preduzetnik@pks.rs – kaže Zrlić.

Foto: TV Pink Printscreen

#nataša stanisavljević