AKTUELNO

Mladi vakcinacijom čuvaju imunitet starijih. Moramo da pokažemo međugeneracijsku saradnju i solidarnost, kaže gradska sekretarka.

Autobus, mobilni punkt za vakcinaciju, postavljen je ovog jutra na Batajničkoj pijaci, a prema rečima Nataše Stanisavljević, gradske sekretarke za socijalnu zaštitu, na ovoj lokaciji biće danas do podneva, nakon čega će, od 15 sati, biti premešten ispred tržnog centra „Zemun park“.

Građani će na ovom punktu moći da prime vakcine dva proizvođača – Fajzer i Sinofarm.

Foto: TV Pink Printscreen

- Vakcinalni punk je otvoren od 8 sati, a na terenu smo svakodnevno kako bi vakcine uvek bile dostupne građanima. Danas je lep dan, lepo jutro, a za one koji su krenuli na pijacu a nisu se vakcinisali, ovde će moći da prime dozu – rekla je Stanisavljević za Pink.

Kada je reč o najnovijim podacima o imunizaciji u Beogradu, gradska sekretarka kaže da je u uzrastu od 18 do 30 godina vakcinisano oko 22 odsto sugrađana.

- Ovo nije dovoljno, i zato redovno apelujemo na mlade i pokrenuli smo veliku kampanju vakcinacije mladih. Važno je da se i oni vakcinišu kako bi čuvali imunitet starijima, a ne obrnuto. Moramo da pokažemo međugeneracijsku saradnju i solidarnost – kaže Stanisavljević.

Foto: TV Pink Printscreen

Kada je reč o uzrastu od 18 do 49 godina, u Beogradu je vakcinisano 37 odsto ovog dela populacije.

- Upravo po ovome vidimo da je potrebno da se što više mladog, radno sposobnog stanovništva vakciniše, kako bismo mogli da pobedimo pandemiju i imamo mirno leto – kaže sekretarka za „Novo jutro“, dodajući da vakcina ima dovoljno i da se ni u jednom trenutku nije desilo da imamo nestašicu istih.

#Novo jutro

#nataša stanisavljević