AKTUELNO

JKP „Gradska čistoća“ nastavlja sa radom na poboljšanju komunalne usluge koju pruža sugrađanima.

Jedan od načina za efikasnije i brže odnošenje smeća je primena tehnologije njegovog sakupljanja i odvoženja putem PVC kanti. Deo GO Rakovica, odnosno domaćinstva na lokaciji Banjički put, od danas su postali vlasnici zelene PVC kante namenjene odlaganju klasičnog komunalnog otpada.

Foto: JKP Gradska čistoća

Pored toga za potrebe sugrađana tog dela Rakovice, postavljeno je i jedno reciklažno ostrvo za separaciju otpada. Ovo ostrvo se sastoji od tri velika kontejnera za odlaganje papira, metala i plastike, tako da je sugrađanima ne samo olakšano odlaganje klasičnog komunalnog otpada, već im je omogućeno i da recikliraju.

Foto: JKP Gradska čistoća

Na ovaj način sugrađanima svih delova Beograda obezbeđujemo kvalitetniju komunalnu uslugu, koja pored komfora pozitivno utiče i na zaštitu životne sredine, na podizanje svesti o reciklaži, ali direktnio i na njen razvoj i omasovljavanje u glavnom gradu Srbije.

Foto: JKP Gradska čistoća

Sugrađanima je tokom uručenja kanti predočena dinamika pražnjenja i odvoženja smeća, tako da je njihova jedina obaveza da određenim danom u nedelji kante ostavljaju ispred svojih kapija, na ulici, jer radnici „Čistoće” nemaju pravo da ulaze u privatan posed. Svi oni koji nisu bili u mogućnosti da kante preuzmu tokom ove podele, naknadno se mogu javiti pogonu „Rakovica”, kako bi dobili kante za svoje domaćinstvo.

Foto: JKP Gradska čistoća

NEPOZNATA LICA SE LAŽNO PREDSTAVLJAJU KAO RADNICI „ČISTOĆE“

U Velikoj Moštanici su se pojavila nepoznata lica koja se lažno predstavljaju kao radnici JKP „Gradska čistoća“. Oni pokušavaju da obmanu sugrađane nudeći im uslugu zamene PVC kanti, koje je „Čistoća“ dostavila sugrađanima na korišćenje. Sugrađani koji su, ne znajući da se radi o lažnim radnicima „Čistoće“, predali kantu, kako bi im navodno bila zamenjena, su tako ostali bez kante. Upozoravamo sugrađane da ne nasedaju na ovakve prevare i da zaposleni u JKP „Gradska čistoća“ na ovakav način ne vrše zamenu kanti. JKP „Gradska čistoća“ sugrađane pravovremeno obaveštava o svim svojim aktivnostima putem sredstava javnog informisanja, a sve informacije se mogu naći i na sajtu preduzeća. Apelujemo na sugrađane da ovakve slučajeve prijave nadležnim organima.

#JKP Gradska Čistoća

#Podela kanti