AKTUELNO

Sektor ekologije i unapređenja životne sredine JKP „Gradska čistoća“ nastavlja i sutra akciju suzbijanja odraslih formi komaraca uređajima sa zemlje na javnim površinama na teritoriji grada Beograda.

Tretman suzbijanja komaraca sprovodiće se u periodu od 19:00 do 24 sata i obuhvatiće lokacije nasip od Pančevačkog mosta ka Malom Raju, Mali Raj, Azilantski centar, nasip od Pančevačkog mosta ka Crvenki, Crvenka, Put ka Staroj Borči, kanali u Milutina Borisavljevića, jezero Veliko blato, Ovčanski Sebeš, Reva, Kovilovo, Jabučki Rit, Glogonjski Rit, Padinska skela, Lisičiji jarak, Dunavac, Opovački Dunavac, Preliv, Besni fok, Vrbovsko, SAJ -baza i 13. maj, Ratno ostrvo, Konjički klub, Ada Ciganlija, Makiš, Borča 2, Partizanski blok, Borča 1, Borča greda i put za Ovču 2, Borča pretok, Braća Marić, Stara Borča, Kotež 1, Kotež 2, Kotež 3, Krnjača, Mali zbeg, Ovča, Padinska skela, groblje Mali Zbeg, Popova bara 1, Popova bara 2, Put za Ovču 1.

Preparat koji se koriste za suzbijanje komaraca registrovan je od strane Ministarstava za zaštitu životne sredine i upisan u Privremenu listu biocidnih proizvoda. Bezbedan je po zdravlje ljudi i životinja, pa sugrađani ne treba da strahuju, već ukoliko im smeta miris preparata, savet je da se udalje od mesta gde se tretman sprovodi i da zatvore prozore.

Apelujemo na sugrađane da ekipama koje izvode tretmane suzbijanja komaraca omoguće nesmetan rad, a na pčelare da preduzmu potrebne mere kako bi zaštitili pčele tokom sprovođenja akcija.

#Komarci

#suzbijanje