AKTUELNO

Javno-komunalno preduzeće (JKP) "Gradska čistoća" saopštila je danas da je preperat koji njeni radnici koriste za zaprašivanje komaraca sa zemlje bezbedan po zdravlje ljudi i životinja i da gradjani ne treba da strahuju.

"Apelujemo na sugrađane da ekipama koje izvode tretmane suzbijanja komaraca omoguće nesmetan rad, a na pčelare da preduzmu potrebne mere kako bi zaštitili pčele tokom sprovodjenja akcija", navela je JKP Gradska čistoća.

Pojedini mediji javili su ranije da su građani prethodnih dana napadali i gadjali kamenjem ekipe "Gradske čistoće" koje su zaprašivale komarce sa zemlje iz straha da je taj preparat štetan po zdravlje.

"Preparat koji se koristi za suzbijanje komaraca registrovan je od strane Ministarstava za zaštitu životne sredine i upisan u Privremenu listu biocidnih proizvoda. Bezbedan je po zdravlјe lјudi i životinja, pa sugrađani ne treba da strahuju, već ukoliko im smeta miris preparata, savet je da se udalјe od mesta gde se tretman sprovodi i da zatvore prozore", dodaje se.

"Gradska čistoća" najavila je da će nastaviti akciju suzbijanja komaraca uređajima sa zemlje u Obrenovcu i okolnim mestima.

Autor:

#Gradska čistoća

#Komarci

#prskanje