AKTUELNO

Sektor ekologije i unapređenja životne sredine JKP „Gradska čistoća“ nastavlja i sutra akciju suzbijanja odraslih formi komaraca uređajima sa zemlje na javnim površinama na teritoriji grada Beograda.

Tretman suzbijanja komaraca sprovodiće se u periodu od 20 do 24 sata i obuhvatiće lokacije Vinča uz Dunav, Ritopek, Grocka uz Dunav, Brestovik, Rušanj, Zaklopača, Vrčin , Ripanj, Šuplja stena, Obrenovac – Vukićevica, Obrenovac – Krtinska, Obrenovac – Konatice, Stara Karaburma, Višnjica , Višnjička banja 1, od N.groblja do Zvezdarske šume, Lion, Karaburma, Ćalije, Mirijevo 1, Mirijevo 2, Mirijevo 3, Zeleno brdo, Konjarnik 1, Mali Mokri Lug 1, Mali Mokri Lug 2, Mali Mokri Lug 3 i Veliki Mokri Lug.

Preparat koji se koristi za suzbijanje komaraca registrovan je od strane Ministarstava za zaštitu životne sredine i upisan u Privremenu listu biocidnih proizvoda. Bezbedan je po zdravlje ljudi i životinja, pa sugrađani ne treba da strahuju, već ukoliko im smeta miris preparata, savet je da se udalje od mesta gde se tretman sprovodi i da zatvore prozore.

Apelujemo na sugrađane da ekipama koje izvode tretmane suzbijanja komaraca omoguće nesmetan rad, a na pčelare da preduzmu potrebne mere kako bi zaštitili pčele tokom sprovođenja akcija.

#Komarci

#zaprašivanje