AKTUELNO

Svi hronični bolesnici tražili pomoć lekara.

Protekle noći u Beogradu su se dogodile dve saobraćajne nezgode u kojima je pet osoba povređeno, rekla je za Pink.rs portparol Hitne pomoći nada Macura.

U udesu koji se dogodio jutros oko šest sati na raskrsnici ulica Stevana Filipovića i Lole Ribara u Železniku lakše su povređene tri osobe.

U saobraćajnoj nezgodi sinoć oko 23 časa u ulici Ljutice Bogdana, kada je autobus udario u banderu,  lakše su povređena dva muškarca od 29 i 40 godina i oni su prevezeni u Urgentni centar.

Ekipe Hitne pomoći intervenisale su 102 puta, od čega 20 puta na javnom mestu.

Pomoć lekara najčešće su tražili svi hronični bolesnici. U Beogradu su se juče dogodila dva udesa u kojima nije bilo težih povreda, a lekari hitne službe obavili su 160 intervencija, od kojih 38 na javnom mestu.

Foto: Pink.rs

Macura saveruje građane da ne izlaze na ulice bez preke potrebe, a naročito stariji sugrađani. Svi treba da budu oprezni zbog snega koji je na ulicama prekrio led, rekla je ona i dodala da je povećan broj poziva hitnoj pomoći i zbog padova. Treba konzumirati tople napitke, unositi što više vitamina i jesti voće, a ko izlazi treba dobro da se obuče i obavezno da stavi kapu, šal i rukavice. Posebna opreznost i strepljenje potrebni su u saobraćaju.

A.V.

#Hitna pomoć

#Hronični bolesnici

#Intervencije

#Nada Macura

#Saobraćajna nesreća

'