AKTUELNO

Pomoć lekara najviše tražili hronični bolesnici.

U saobraćajnim nezgodama koje su se tokom noći dogodile u Beogradu povređeno je pet osoba, a jedan muškarac je zadobio teške povrede ubodima nožem, rekla je portparol Hitne pomoći Nada Macura.

Muškarac (35) izboden je u nogu i ruku u ulici Dr. Riharda Burjana na Karaburmi sinoć oko 22:25 sati i prevezen je na reanimaciju u Urgentni centar.

U saobraćajnoj nezgodi koja se dogodil sinoć oko 22 časa u Tekeriškoj ulici u Kumodražu, povređene su dve osobe, muškarac  (34) zadobio je višestruke povrede i prevezen je na reanimaciju u Urgentni centar i muškarac od 35 godina koji je takođe prebačen u Urgentni centar, ali nije životno ugrožen.

U udesu koji se dogodio oko ponoći u Vojvođanskoj ulici, povređena je devojka (24) i ona je prevezena u Urgentni centar.

U saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila oko 21 čas na Zrelenom vencu, povređen je muškarc (30).

Na Pančevačkom putu sinoć oko 19 časova u udesu je povređena žena (49), koja je prevezena u Urgentni centar.

Ekipe Hitne pomoći intervenisale su tokom noći 109 puta, od kojih 29 puta na javnom mestu.

Pomoć lekara noćas su najviše tražili hronični bolesnici, najčešće astmatičari, srčani bolesnici i osobe sa hipertenzijom.

U Beogradu su se juč dogodile dve saobraćajne nezgode, u kojima su dve osobe teško povređene, a jedna osoba je teško povređena prilikom pada s visine.

Foto: Pixabay.com

SAVET LEKARA

Treba iskoristiti lepo vreme i izaći u prirodu, ali se i čuvati vremenskih nepogoda.Hronični bolesnici redovno da uzimaju prepisanu terapiju i da ne preteruju sa fizičkim aktivnostima. Čuvati se infekcija konzumiranjem voća, povrća i vitamina. Učesnici u saobraćaju da budu oprezni.

#Hitna pomoć

#Nada Macura

#Saobraćajna nesreća

'