AKTUELNO

Pomoć lekara tražili svi hronični bolesnici.

U tri saobraćajne nezgode koje su se tokom noći dogodile u Beogradu povređeno je 10 osoba, rekla je jutros portparol Hitne pomoći Nada Macura.

U udesu koji se dogodio sinoć oko 19 časova u Francuskoj ulici intervenisale su dve lekarske ekipe, od kojih je jedna prevezla na VMA tri muškarca od 26, 27 i 32 godine starosti, a druga je u istu ustanovu prebacila 50-godišnju ženu.

U ulici Dimitrija Tucovića oko 20 časova povređeno je pet osoba od kojih su četiri muškarca  od 33,35, 25 i 24 godina, prevezeni na VMA, dok je muškarac  (39) zbrinut na mestu i ostavljen mu je uput.

Oko 22 časa u Novom Beogradu, na uglu Bulevara Milutina Milankovića i Omladinskih brigada, u saobraćajnoj nezgodi lakše je povređen 40-godišnji muškarac i on je prevezen u KBC Zemun.

Ekipe Hitne pomoći su tokom noći intervenisale 112 puta, od kojih 21 put na javnom mestu,

Tokmo noći pomoć lekara su najviše tražili svi hronični bolesnisi,  srčani, hipertoničari, astmatičari.

Hitna pomoć je juče intervenisala 156 puta, od čega 54 puta na javnom mestu, dogodilo se osam saobraćajnih nezgoda, u kojima su dve osobe zadobile teške traume.

SAVET LEKARA

Danas bez kišobrana ne treba izlaziti iz kuće. Vozači da budu oprezniji u saobraćaju. Treba se čuvati respiratornih infekcija, konzumirati voće povrće i vitamine. Dobro raspoloženje je danas preporučljivo.

#Hitna pomoć

#Hronični bolesnici

#Nada Macura

#Saobraćajna nesreća

'