AKTUELNO

Budite uz Novo jutro Televizije Pink i saznaćete sve aktuelne informacije na jednom mestu!

- Štampu danas prelistavamo sa zamenikom glavnog i odgovornog urednika dnevnog lista "Alo" Vasilijem Papovićem, urednikom dnevnog lista "Srpski telegraf" Draženom Ostojićem i stručnjakom za bezbednost Milanom Petrićem.

- Šta će za modernizaciju srpske vojske značiti WING LOONG II, koliko su danas moćne kineske bespilotne letelice, da li je nova komanda u Vojsci Srbije adekvatan odgovor savremenim bezbednosnim izazovima i zašto je Istraživački tim američkog Kongresa reagovao na rusko oružje u Srbiji, pitamo jutros vojnopolitičkog komentatora dnevnog lista “Politika” Miroslava Lazanskog.

- Prve tužbe srpskih građana obolelih od karcinoma protiv zemalja članica NATO, koje su 1999. godine bombardovale Srbiju osiromašenim uranijumom, biće upućene ove jeseni. A šta možemo da očekujemo od ovih tužbi, koliko vojnika je obolelo od raka posle rata na Kosovu i kako izgleda borba sa ovom opakom bolešću, tema je o kojoj ćemo razgovarati sa novinarom "Večernjih novosti" Draganom Vujičićem, majorom u penziji Rajkom Baltićem, nekadašnjim komandantom 55. bataljona Vojne policije, i njegovim vojnikom Dejanom Markovićem, koji je pre dve i po godine oboleo od Nehočkinsovog limfoma.

Foto: RTV Pink

- Kako je Peking dočekao predsednika Srbije, zašto je poseta Kini jedna od njegovih najznačajnijih poseta ikada i koliku težinu ima za Srbiju, da li bi RTB Bor mogao da postane evropski gigant i kome je predsednik Vučić poručio da je njegova politika, politika protiv mitova i večnih istina? O ovim pitanjima razgovaramo sa glavnim i odgovornim urednikom dnevnog lista „Informer“ Draganom J. Vučićevićem.

- Kako na ideju pripajanja Preševske doline Kosovu gledaju albanci koji žive na jugu centralne Srbije, šta zapravo znači termin Preševska dolina, koliko dnevna politika utiče na međuljudske odnose u Preševu, Bujanovcu i Medvedeji i kakva je trenutno bezbednosna situacija u ovim opštinama, teme su o kojima ćemo razgovarati sa prof. dr Zoranom Stankovićem, predsednikom Koordinacionog tela Vlade Republike Srbije za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa.

- "Pod reflektorima" nam je naša čuvena modna kreatorka Verica Rakočević, koja će nam ispričati kakva je bila atmosfera na njenoj reviji koju je, povodom 35 godina modne karijere, pre nekoliko dana organizovala u šumi na Avali.

- Kroz svet magije, i ovog jutra, vode nas naši najpoznatiji mađioničari-iluzionisti Pixi i Zeka.

- U rubrici "Hit jutra" ugostićemo Maju Berović sa kojom ćemo razgovarati o njenom spektakularnom koncertu koji je zakazan za 2. novembar u "Štark Areni".

#Dea Đurđević

#Miroslav Lazanski

#Novo jutro

#Predrag Sarapa

#Vojska

#najava

'