AKTUELNO

Film prati dogodovštine troje dece koja na zapuštenom porodičnom imanju otkrivaju knjigu o vilama, goblinima i drugim fantastičnim stvorenjima koja ih okružuju

Spisateljica Holi Blek i ilustrator Toni Diterlici zaintrigirali su javnost serijom knjiga “Hronike Spajdervika” (eng. Spiderwick Chronicles), a reditelj Mark Voters ih je 2008. godine ekranizovao u istoimeni igrani film, koji je na programu TV Pink 2 danas u 17 časova. U ovoj avanturističkoj naučnoj-fantastici, koja spaja porodično i magično, obične probleme ljudi, sa problemima vilenjaka i goblina, noseće uloge imaju troje dece, ali tumače ih njih dvoje - Sara Bolger i Fredi Hajmor, kome su pripale uloge braće blizanaca. Uz njih, tu su i Meri Luiz-Parker, Nik Nolt, Endrju MekKarti, Džoan Plourajt, Dejvid Stretern, Martin Šort i drugi.

Foto: Promo

Priča počinje kada porodica Grejs - braća blizanci Džared i Sajmon, sestra Malori i njihova mama Helen, napuste Njujork i presele se u staru, zapuštenu kuću na imanju čiji je vlasnik bio njihov deda-ujak Artur Spajdervik. Već po dolasku oni primećuju neobične stvari, pa nemajući objašnjenja za njih, deca počinju da istražuju šta se zaista događa. Tako otkrivaju čitav svet neobičnih stvorenja koja naseljavaju imanje Spajdervik.

Foto: Promo

U tome im pomaže dedina knjiga "Terenski vodič za fantastičan svet oko vas", koju Džared pronalazi, a koja će im otvoriti tajanstveni svet na imanju, a čine ga - vile, goblini i druga fantastična bića, od kojih nisu baš sva prijateljski nastrojena prema deci.

Foto: Promo

Ne propustite avanturu “Hronike Spajdervika” danas u 17 časova na Pink 2. Sve novosti o najpopularnijim filmskim ostvarenjima koja će se emitovati na kanalu Pink 2 potražite na Facebook stranici klikom OVDE. Autor: J. P.

#Film

#Hronike Spajdervika (Spiderwick Chronicles) | 2008.

#Pink 2

#Televizija Pink

'