AKTUELNO

Budite uz Novo jutro Televizije Pink i saznaćete sve aktuelne informacije na jednom mestu!

Štampu danas prelistavamo sa gradskim menadžerom Goranom Vesićem, glavnim i odgovornim urednikom časopisa "Argumenti i fakti" Sašom Francistijem, glavnim urednikom "Srpskog telegrafa" Milanom Lađevićem i Predragom Rajićem iz Centra za društvenu stabilnost.

Apelaciono veće Suda BiH juče je donelo odluku kojom se Naseru Oriću, ratnom komandantu Armije BiH u Srebrenici ukida oslobađajuća presuda, zbog čega će Orić ponovo biti vraćen pred lice prvade. Šta možemo da očekujemo od novog sudskog procesa, tema je o kojoj ćemo danas razgovarati sa advokatom Goranom Petronijevićem, novinarom "Večernjih novosti" Draganom Vujičićem i admiralom Boškom Antićem, ekspertom odbrane u Haškom tribunalu na procesima za Srebrenicu.

Kada će novi gradonačelnik Beograda lekarsku ordinaciju zameniti foteljom u gradskom parlamentu, ko će činiti sastav buduće gradske vlasti, kako će izgledati nova stara vizija razvoja prestonice i ko je čelnicima Beograda ukinuo godišnji odmor? Na ova pitanja odgovara predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević.

Zašto Zapad upozorava na ruske fudbalske navijače na SP u Rusiji, šta je sportski fan, a šta fanatik, kakva je psihologija srpskih navijača, da li ni omladinci više nisu imuni na navijačko krvoproliće, kada grupa pristojnih postaje gomila razularenih i kako se jedan antropolog našao među navijačima? O jakoj navijačkoj sceni Srbije jutros razgovaramo sa bivšim selektorom reprezentacije Jugoslavije i jednim od najboljih srpskih trenera Milanom Živadinovićem, bivšim fudbalskim sudijom Rakom Đurovićem, naučnim saradnikom Etnografskog instituta Ivanom Đorđevićem i vatrenim navijačem, pevačem Markom Bulatom.

Foto: E-stock/Miloš Rafailović

U Beogradu danas startuje sa radom ruska kompanija "Yandex taxi". Po čemu će se Yandex taxi razlikovati u odnosu na taksi prevoznike koji već posluju u našoj prestonici, kako će se nositi sa konkurencijom i zašto su se odlučili da poslovanje pokrenu baš u Beogradu, reći će nam čelni ljudi ove ruske kompanije.

U rubrici Pod reflektorima ugostićemo glumca Desimira Stanojevića sa kojim ćemo razgovarati o predstavi "Grk Zorba" koja će sutra uveče biti izvedena u Pozorištu na Terazijama.

Mađioničari Piksi i Zeka pokazaće nam neki od njihovih sjajnih trikova

U rubrici Hit jutra ugostićemo pevača Marka Luisa sa kojim ćemo razgovarati o njegovom nastupu na predstojećem Arsenal festivalu koji će u Kragujevcu biti održan od 21. do 23. juna.

#Novo jutro

'