AKTUELNO

Ne propustite neverovatnu priču rađenu po istinitim događajima.

Bigorafska ratna drama u režiji Žan-Žaka Anoa, "Sedam godina na Tibetu" (eng. "Seven Years in Tibet") sa Bred Pitom, Dejvidom Tjulisom, Bi Di Vongom, Makoom i Ingeborgom Dapkaunaite u glavnim ulogama, biće prikazana večeras od 22:30 časova na kanalu Pink 2.

Film je rađen po istoimenoj autobiografiji austrijskog planinara Hajnriha Harera, koja je bazirana na njegovom iskustvu na Tibetu u periodu od 1944. do 1951. godine, tokom Drugog svetskog rata, međuperioda i kineske invazije na Tibet 1950. godine.

Austrijski planinari Hajnrih Harer (Bred Pit) i Piter Ofšnajter (Dejvid Tjulis) su deo tima koji pokušava da osvoji vrh Nanga Parbat u britanskoj Indiji (današnji Pakistan).

Foto: www.imdb.com

Kada 1939. godine počne Drugi svetski rat, njih dvojicu hapse britansko-indijske vlasti i bacaju ih u zarobljeništvo u "POW" kampu u Himalajima. U međuvremenu, Hajnrihova trudna supruga Ingrid (Ingeborga Dapkunaite) mu šalje papire za razvod.

Foto: www.imdb.com

Hajnrih i Piter 1944. godine uspevaju da pobegnu iz zarobljeništva i odlaze na Tibet. Nakon što ih prvobitno izlovano lokalno stanovništvo nije prihvatilo, oni odlaze u tibetansku prestonicu Lasa.

Foto: www.imdb.com

Tamo postaju gosti tibetanskog diplomate Kunga Tsaronge (Mako). Oni se sprijateljuju i sa Ngavongom Džigmeom, a Piter se zaljubljuje u krojačicu Pemu Laki i ženi je.

Foto: www.imdb.com

Hajnrih 1944. godine planira povratak u Austriju, ali dobija pismo od sina Rona, u kojem mu kaže da ga ne prihvata kao oca. Zbog toga, Hajnrih odlučuje da ostane na Tibetu i ubrzo postaje mentor 14. Dalaj Lami, učeći ga geografiji, nauci i zapadnjačkoj kulturi.

Foto: www.imdb.com

Foto: www.imdb.com

Ne propustite Bred Pita u kontroverznoj biografskoj ratnoj drami "Sedam godina na Tibetu" večeras od 22:30 časova na TV Pink!

Sve novosti o najpopularnijim filmskim ostvarenjima koja će se emitovati na kanalu Pink 2 potražite na Facebook stranici klikom OVDE.

Autor: M. Đ.

#Bred Pit | Brad Pitt

#Film

#Pink 2

#Sedam godina na Tibetu | Seven Years in Tibet

#Televizija Pink

'