AKTUELNO

Novoizabrani predsednik Sobranja Talat Džaferi, iz albanske partije DUI, dobio je ključeve od kabineta predsednika parlamenta, a po ulasku u kabinet uneo je i zastavu Albanije, što je u delu makedonskih medija protumačeno kao da je time jasno pokazao svoje namere.

Kabinet makedonskog predsednika Đorđa Ivanova saopštio je da je primio pismo iz kancelarije predsednika skupštine Talata Džaferija u kojem on Ivanova informiše da je dovršen proces za formiranje parlamentarne većine i izbor predsednika skupštine, prenosi MIA.

Pročitajte još: ALBANCI PUŠKAMA HOĆE DA UZMU VLAST U MAKEDONIJI: Oružje krijumčarili iz Srbije!

U pismu se dodaje da Džaferi očekuje od Ivanova da dalje postupi u skladu sa makedonskim ustavom.

Ponovo održan marš u Skoplju

Pristalice građanske inicijative Za zajedničku Makedoniju i danas su se okupile i održale 67. protestni marš u Skoplju. Demonstranti su kao i obično, krenuli od zgrade Vlade i došli do Sobranja.Jedan od predvodnika Inicijative Bogdan Ilijevski je u obraćanju ispred kancelarije predsednika Đorđa Ivanova istakao da su izbori jedino rešenje za izlaz iz političke krize. On je Ivanovu poručio da bude dosledan, ne popušta i da čuva suverenitet države.

Kancelarija Džaferija je saopštila nešto ranije da je uputila pismo Ivanovu, što je kabinet predsednika Makedonije i potvrdio, navodi makedonska agencija.

#Makedonija

#Skoplje

#Skupština

#Talat Džaferi

#Đorđe Ivanov

'