AKTUELNO

Srbija je izgubila sve što je mogla da izgubi na Kosovu i Metohiji u vreme kada je potpredsednica Narodne stranke Sanda Rašković Ivić, kao šef Kordinacionog centra, lično bila odgovorna za KiM, ocenio je danas član Glavnog odbora Srpske napredne stranke Dušan Kozarev.

- Politika koju je vodila Rašković Ivić simbol je fijaska srpskih nacionalnih interesa na KiM, jer je nečinjenjem i činjenjem dala ključni doprinos da, u vreme dok je lično bila odgovorna, Srbija na KiM izgubi sve što je izgubiti mogla - rekao je Kozarev.

Kako je naveo u saopštenju, Rašković Ivić i svi oni koji su sedeli skrštenih ruku u vreme kada je samoproglašeno Kosovo grabilo ka nezavisnosti, sada žele da pomrse konce, ne albanskim separatistima, već onima koji su rešeni da se bore za srpske nacionalne interese.

Rašković Ivić je, prema rečima Kozareva, simbol politike nesuočavanja sa realnošću i zabijanja glave u pesak, a ta politika je godinama zapravo bila vetar u jedrima albanskog separatizma na Kosovu i Metohiji.

Kozarev je dodao da politika koju je ona vodila i vodi samo prividno ima sadržinu u vidu pozivanja na Rezoluciji 1244 i nekakvu široku autonomiju za Albance u južnoj srpskoj pokrajini, a zapravo je najneodgovornije bekstvo od stvarnosti i izgovor za nečinjenje.

- Dok su se Rašković Ivić i mnogi drugi frenetično pozivali na Rezoluciju 1244, a zapravo nisu ni prstom mrdnuli da Srbiji na neki način povrate insitucionalno prisustvo na terenu, samoproglašeno Kosovo je korak po korak učvršćivalo svoje pozicije, a Srbi su se iz naše južne pokrajine iseljavali - rekao je Kozarev koji je zamenik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

On je ocenio da rezultat politike nečinjenja može biti samo Kosovo i Metohija bez Srba.

- I zato, za razliku od Rašković Ivić - političke figure bez ikakve težine i odgovornosti, ljudi koji danas vode Srbiju nešto preduzimaju da bi se nakon godina politike besplodnog kabinetskog patriotizma, oličenih upravo u pomenutoj osobi, za Srbiju i srpski narod nešto dobilo - naveo je Kozarev.

#Dušan Kozarev

#Sanda Rašković Ivić

'