AKTUELNO

Kako je istakao Kajl Skot, želi da Vučića, kao i lidera Kosova, ohrabri u pronalasku rešenja.

Ambasador SAD u Srbiji Kajli Skot rekao je danas da podržava napore predsednika Srbije Aleksandra Vučića u rešavanju pitanja Kosova.

- Želim da ga ohrabrim u tome, kao i lidera Kosova da dođu do rešenja. Naša pozicija je da dajemo prostor koliki možemo, i da je rešenje najbolje da dođe sa ovog područja. Ne možemo mi iz vana da kažemo šta i kako treba da bude. Dogovor treba da se ovde postigne jer samo takav će biti trajan i doprineti stabilnosti. Znači, dogovor treba da bude od lidera ovog regiona - rekao je ambasador Skot.

On je dodao da SAD nemaju ništa protiv da Srbija razvija svoje odnose sa Rusijom i Kinom, ali da žele i dobre odnose sa Amerikom.

Skot je izjavu dao na Galovića polju u Pranjanima, gde je danas obeležena 74. godišnjica misije "Halijard", tokom koje su u Drugom svetskom ratu meštani ovog kraja spasli više od 500 američkih pilota.

Holivud treba da snimi film o Operaciji Halijard!

Skat je izjavio da bi o operaciji "Halijard" trebalo snimiti dugometražni film. O toj misiji, tokom koje su u Drugom svetskom ratu meštani u zapadnoj Srbiji spasli više od 500 američkih pilota, zasad se može saznati samo iz 10-minutnog dokumentarca.- Ljudi iz Paramaunta trenutno snimaju film u Beogradu i preporučio sam im da pročitaju knjigu (Gregorija Frimena) '500 zaboravljenih' koja govori o misiji 'Halijard'. Jer to nije samo istorija, nego je sve bazirano na istini i sa puno emocija, što je preduslov za dobar film - rekao je ambasador Skat.   - Tu su Srbi pokazali najbolje što čovečanstvo može da pokaže. Dali su sve od sebe da pomognu nepoznatom strancu, kada su videli zlo - to znači čovečanstvo. Dolazim ovde već treći put i svake godine obeležavamo ovu operaciju, ali dolazim i da kažem hvala Srbiji - rekao je ambasador Skat.

Pročitajte još: OVAJ JE POTPUNO LUD: Tači nudi ambasadu u Jerusalimu u zamenu za priznanje

#Aleksandar Vučić

#Kajl Skot

'