AKTUELNO

Pokret socijalista će snažno podržati predsednika Aleksandra Vučića u odsudnoj borbi za rešenje pitanja Kosova i Metohije kao i u borbi da se zaustavi "velika Albanija", poručio je danas predsednik Pokreta socijalista, Aleksandar Vulin na obeležavanju 10. godišnjice od osnivanja stranke.

- Pokret socijalista je nastao pre deset godina kao potreba da se suprotstavimo pljačkaškoj privatizaciji, nenarodnoj vlasti Demokratske stranke, da se suprotstavimo vremenu kada su ambasadori odlučivali o svemu u ovoj zemlji, kada su komandovali vojskom, policijom Bezbednosno-informartivnom agencijom, kada su stranci odlučivali ko će živeti a ko neće, šta će se privatizovati, kada su pljačkali Srbiju, vremenu kada je izgledalo da se Srbija nikada neće promeniti - rekao je Vulin.

Poručio je i da je nakon 10 godina Srbija bolje mesto za život.

- Nakon deset godina možemo da kažemo da je naša borba imala smisla - rekao je predsednik Pokreta socijalista.

Poručuje i da je ta stranka pouzdan i veran partner Srpskoj naprednoj stranci.

- Mi nismo najveći, najbrojniji partner SNS ali najuporniji, najverniji i najtvrdoglaviji partner sigurno jesmo. Pokret socijalista će snažno podržati predsednika Vučića u ovoj odsudnoj borbi, poslednjoj borbi naše generacije za rešenje pitanja Kosova i Metohije. Mi ćemo odsudno, do poslednjeg atoma snage podržati Aleksandra Vučića u borbi da se zaustavi 'velika Albanija' i da se najzad širenje 'velike Albanije' zaustavi. Kada već nije zaustavljeno u prošlom veku da bude zaustavljeno u ovom - rekao je predsednik PS.

Pokret socijalista kao partija levice, poručio je, nastaviće da se bori za radnička prava i za prava svih ljudi koji žive od svog rada.

- Uz SNS i Aleksandra Vučića nastavićemo da se borimo da Srbija bude bolje mesto za život, sigurna, solidarna i vojno neutralna - kazao je Vulin, saopšteno je iz njegove stranke.

Obeležavanju godišnjice osnivanja Pokreta socijalista prisustvovali brojni gosti i članovi diplomatskog kora, a u ime SNS Vulinu je jubilej funkcioner te stranke Nebojša Stefanović.

Skup je pozdravio i ambasador Kine u Beogradu, Li Mančang.

#Aleksandar Vulin

#Aleksandar Vučić

#SNS

'