AKTUELNO

Premijer je posetio gradilište "Beograda na vodi".

Premijer Aleksandar Vučić obišao je radnike i radove na projektu Beograd na vodi.

U okviru stambeno - poslovnog kompleksa "BW rezidensis" do sada je izgrađeno deset spratova kule A koji će, kako je najavljeno, prve stanare primiti u maju 2018.

Reč je o trenutno najvišoj tački "Beograda na vodi", na 35 metara - deseti sprat zgrade A, dok se na zgradi B podiže osmi sprat.

Foto: Tanjug

Kompleks "BW rezidensis" imaće ukupno 296 stanova u dve kule od po 20 spratova, visoke po 73 metra.

Uporedo sa izgradnjom stambenih zgrada, postavljaju se šipovi za najvišu građevinu projekta - kulu "Beograd", koja će biti visoka 168 metara, sa 42 sprata i biće najviša kula u ovom delu Evrope, a iza kule pravi se najveći tržni centar u regionu.

Premijer Srbije je prilikom obilaska rekao da je srećan jer su radnici zadovoljni svojim poslom i da je to bitno jer oni svojim radom menjaju lice glavnog grada.

Iako su mnogi sumnjali u brzinu radova, premijer ističe da je napredak evidentan.

- Napravićemo moderan kompleks, najmoderniji u ovom delu Evrope - rekao je Vučić, dodajući da ove godine u odnosu na prethodnu imamo 35 odsto više ugovorenih radova i 7 odsto više započetih radova.

Foto: Tanjug

U oktobru je, prema njegovim rečima, bilo 14 odsto više stranih turista i 12 odsto više domaćih nego prošlog oktobra. U odnosu na 2013. godinu, u Beogradu je 27 hotela više, istakao je Vučić.

- Želimo da Beograd bude turistički centar u regionu. Ponosan sam na projekat i radnike koji obavljaju odličan posao - rekao je Vučić.

Odgovarajući na pitanja novinarqa i govoreći o samom saslušanju bivšeg šefa diplomatije Vuka Jeremića, u predmetu vezanom za okolnosti smrti dvojice gardista na Topčideru, Vučić je to nazvao ružnim predstavama, koje bi, kaže, nazvao i cirkuskom predstavom, da nije tužna i teška stvar za roditelje stradalih gardista.

- Najsmešnije mi je bilo kada su rekli da je to prvi dan pošto se Jeremić vratio u zemlju, a 24 sata kasnije kaže da je ovde sve vreme i što ga nisu pozvali šest meseci. Pa jesi lli ovde prvi dan ili svaki dan? Jesli li muzičar ili nisi? Jesam mužičar, ne nisam, nego sam išao tetki da odnesem lek? Čekajte... - rekao je Vučić odgovarajući na pitanja novinara.

On je rekao da je poznato da je Jeremić bio razmažen vojnik, koji je kod bivšeg predsednika Borisa Tadića morao da ide svaki dan i upitao kako je običan redov mogao da dobije takvu informaciju pre načelnika Generalštaba.

- I na kraju jesi li rekao da su neki došli da te hapse. Što nisi govorio istinu. Niko nije došao da hapsi, sve je to cirkuska predstava, kao mi smo heroji, držimo se zajedno. Držite se zajedno. Naše je da vas pitamo - rekao je Vučić.

On je dodao da je znao da će Jeremić da kaže da je za sve kriv Miodrag Rakić, te da će sada, kad je preminuo Aleksandar Nikitović, "ovi drugi" da se pozivaju na premijerovog Nikitovića dok je bio živ.

I. P.

#Aleksandar Vučić

#Beograd na vodi

#Vlada Srbije

'