separator
Info
ZABAVAAKTUELNO

vesti

VESIĆ: Beograd na vodi će biti NOVI CENTAR GRADA


Zamenik gradonačelnika prestonice istakao je da izgradnja 'Beograda na vodi' dovodi do potpune promene koncepta Savamale. Samim tim ceo ovaj deo grada će dobiti novi novi izgled i postaće novi centar Beograda.


Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić rekao je danas da projekat Beograd na vodi nisu samo stanovi, već nastojanje da se napravi novi centar grada i da se Beograd spusti na reke.

Vesić je za naveo da će izgradnjom i razvijanjem projekta Beograd na vodi, čija je vrednost 3,5 milijarde evra, doći do potpune promene koncepta Savamale, koja će dobiti najveći bulevar u Beogradu sa šest traka i dve trake za bicikliste, uređen kej, park... On je dodao da će Bulevar Vudroa Vilsona biti završen u martu sledeće godine, a da će gradnja centralnog parka početi sledeće godine.

- To će potpuno promenitii ovaj deo grada i on će biti novi centar - rekao je Vesić.

Kako je naveo, radovi se nastavljaju, a svaki dan na gradilištu nalazi se između 1.400 i 1.500 radnika naše građevinske industrije. Predstoji, kaže, završetak druge dve zgrade, "BW Vista" i "BW Parkview", kao i šopnig mola koji će biti završen do 2020. godine.

Autor: Tanjug

- Vista je stigla do 20. sprata, a Parkview do 17. sprata, šoping mol je došao do nivoa Gazele i biće završen do 2020. godine, a počela je izgradnja centralne kule u okviru koje ce biti Sent ridžis hotel - rekao je zamenik gradonačelnika.

Za Savamalu kaže da je između dva rata biti poslovno sedište Beograda, a da je do skoro to bilo zapušteno mesto, sa vagonima, udžericama, pacovima...

- Aleksandar Vučić i Vlada Srbije su prvi prepoznali kvalitet ove lokacije i zahvaljujući istrajnosti Vučića, koji je založio svoj politički autoritet da se razvije ovaj projekat, mi uspevamo posle 200 godina da napravimo novi centar grada i da spustimo Beograd na reke - istakao je Vesić.

Govoreći o stanovima u koje su već uselili prvi stanari, Vesić kaže da su oni izgrađeni po evropskim standardima, a da su njihovi kupci naši ljudi iz inostranstva, stranci, stanovnici iz cele Srbije i regiona.

Naglašava da nikad nije bila veća ekspanzija stanogradnje u glavnom gradu, te da je prošle godine izdato dozvole za izgradnju milion kvadrata, a da je za šest meseci ove godine već izdato građevinskih dozvola za više od 500.000 kvadrata.

- Svi veliki investitori u Beogradu će vam reći da će svi stanovi koji se izgrade biti prodati, to znači da se Beograd razvija, a sve što se stavi na tržište se proda - rekao je Vesić i dodao da je Beograd regionalni centar.

Poslednjih godina u svetu sve više se gradi na rekama i ti projekti se najbolje prodaju, kaže on, i ističe da je kupovina takvih stanova prava investicija, jer će njihova vrednost rasti.

Vesti Minut dva

Nacionalni Dnevnik

Komični video i skrivena kamera

Komentari • 0

Komentari uvredljivog sadržaja neće biti odobreni.

korisnik

povezane vesti