AKTUELNO

Premijer je danas posetio sedište NATO-a u Briselu.

Premijer Aleksandar Vučić izjavio je da je za nas prisustvo i ostanak Kfora na Kosovu i Metohiji od velikog značaja te da je i danas u sedištu NATO u Briselu to rekao i zamolio i generalnog sekretara NATO i predstavnike zemalja članica Alijanse da te trupe tamo i dalje ostanu.

- Imamo i određena pisma i garancije za sever Kosova - rekao je Vučić na konferenciji za novinare u Briselu, ali i dodao da naš narod živi i južno od Ibra i da se oslanja upravo na Kfor.

Kako je rekao, i priča o bebi Dimitriju, koga su trupe Kfor prebacile do Beograda na lečenje, pokazuje na koga mogu da se oslone.

- Oni se oslanjaju na Kfor i mi smo na tome zahvalni. Mi tu nemamo nikakav problem i ne zaboravite - da nije bilo njihovih određenih garantija, teško da bi bilo i Briselskog sporazuma - podvukao je Vučih i dodao da je odnos Srbije prema tom pitanju potpuno jasan. On je istakao i odnos prema očuvanju kulturne i verske baštine našeg naroda koje su vrednost ne samo za Srbiju već i za Unesko i sve narode sveta.

J. Stanković

#Aleksandar Vučić

#Brisel

#NATO

'