AKTUELNO

Haško tužilaštvo usprotivilo zahtevu odbrane Ratka Mladića da mu se odobri puštanje na privremenu slobodu radi lečenja u Srbiji. Mladićev sin Darko sumnja u kvalitet lekarske nege u Ševeningenu i traži da njegov otac bude pušten na lečenje kako bi mu bila određena adekvatna terapija.

Sin Ratka Mladića je gostujući u emisji “Novo jutro” na Televiziji Pink rekao da se drugostepena pravosnažna presuda očekuje tek za oko tri godine.

- Sa stanovništva javnog interesa moramo sačuvati život Ratka Mladića kako bi dočekao reviziju presude – naveo je Darko Mladić istakavši da su optuženici puštani na lečenje i za mnogo manje zdravstvene probleme.

Kako je naveo, Haški tribunal nije odgovorio ni na pet odsto zahteva odbrane, koja je ukazali na greške tokom lečenja Ratka Mladića.

- Suština njihovog odgovora je u tome da im se on pre četiri godine zahvalio što su mu spasili život i sad je dobro. Prosto je neverovatno koliko su arogantni u svom stavu jer znaju da su nedodirljivi – naveo je Darko Mladić i dodao je lekar Tribunala pokušao da opstruiše rad naših stručnjaka.

- Nije bilo dozvoljeno da ponesu opremu iz Beograda, pa je naš lekar imao na rasopaganju samo stetoskop i aparat za merenje pritiska. Saznali smo da su krili EKG rezultate. Falke je prelepljivao nalaze - tamo gde EKG pokaže infarkt on stavi nalepnicu i napiše ime i prezime i datum – naveo je Mladićev sin.

Foto: Printscreen

-Žalili smo se na Falkea i njegovo postupanje jer u više navrata to što je radio nema veze sa lekarskim kodeksom, već se vidi da ima neku drugu agendu po kojoj postupa. Ratko je trenutno stabilno u stanju u kojem se nalazi, a ono je veom teško. Bolje je nego tokom izricanja presude. Počeo je da zaboravlja, to su sve posledice moždanih udara. Odveo sam mu unike i ta poseta mu je veoma prijala – naveo je on.

Prema njegovim rečima, lekari u Hagu ne rade sve što je potrebno i zbog toga odbrana i Mladićeva porodica nemaju povrenje.

- Tražimo da bude pušten na lečenje i da mu se odrade dijagnostičke metode koje nisu rađene, da se vidi kakvo je stanje i prilagodi terapija. Moramo začuvati život Mladića bar do izricanja presude – naveo je Darko Mladić.

Haški tribunal usratio je Ratku Mladiću i poklon  ministarke pravde Nele Kuburović.

- Dali su mu naliv pero ali bez bočice sa mastilom. On to nije hteo da prihvati i dao ga je meni.Nadam se da će tim naliv perom pisati memoare kada izađe iz Haškog tribunala - naveo je Drako Mladić.

#Darko Mladić

#Ratko Mladić

#Zdravlje

'