AKTUELNO

Koliko je Srbima u Hrvatskoj važno to što će srpski predsednik danas boraviti u Vrginmostu?

Istoričar Milan Koljanin, govoreći o izložbi o Jasenovcu u sedištu u UN, on ističe da je ovaj logor simbol masovnog stradanja i trebalo bi da bude osnov saradnje domaćih i Hrvatskih istoričara.

Foto: TV Pink

Ekspert za bezbednost Radomir Milašinović, govoreći o ruti kojom se predsednik kretao u Hrvatskoj, kaže da je to vrlo opasno.

- Stanje svesti u Hrvatskoj ne treba da posmatramo kroz proteste koje smo videli, a koji su marginalni. Ti protesti ne pokazuju masovnu pojavu - kaže Milašinović.

Foto: TV Pink

Predsednik Udruženja Krajišnik Mile Bosnić kaže da je u Vrginmostu jako malo mladih i da je to sredina koja je stradala i u koju se mora ulagati.

- Ovo se mora rešiti na državnom nivou. Srbija će pomoći koliko može, a veći deo je na Hrvatskoj - kaže Bosnić.

On je podsetio da je ćirilica nastala u selu Sjeničak, nedaleko od Zagreba, da je pesmu "Ustaj, bane Jelačiću" napisao Srbin intelektualac i da je muziku za hrvatsku himnu komponovao Srbin.

Foto: TV Pink

- Oni to ne znaju! Ustaju sa mržnjom prema Srbima, pevaju himnu, a ne znaju da je taktove koje slušaju napisao Srbin - kaže Bosnić.

Marketinški stručnjak Nebojša Krstić kaže da je interes i Hrvatske i Srbije da su pronađu svi nestali, budući da su svi podjednako važni.

Foto: TV Pink

#Aleksandar Vučić

#Hrvatska

#Novo jutro

#Poseta

'