AKTUELNO

Marko Matić iz medijske mreže Antidot ističe da bi raspisivanje opštih izbora bilo opravdano samo uz garanciju da neće biti prevremenih izbora u naredne četiri godine.

Kako je ocenio, ne zbog unutrašnjih, već zbog međunarodnih okolnosti to nije moguće garantovati, pa se onda ide samo na beogradske izbore i nastavljaju se važni procesi koji su započeti.

- Tu pre svega mislim na unutrašnji dijalog o Kosovu i ekonomske reforme. Ti procesi bi stali na tri do šest meseci da su raspisani opšti izbori – istakao je Matić.

Komentarišući odluku SPS da idu samostalno na izbore u Beogradu, on je primetio da kod političkih partnera nisu bitne dobre namere, već da njih pokreću politički interesi.

- Moguća su dva razloga - da sinergija u slučaju spajanja dve liste ne bi donela veći broj glasova ili previsoka cena koju je SPS tražio. Ovi izbori će biti specifični jer se neće voditi borba za prvo mesto. Zna se da će to biti SNS, a cilj svih ostalih biće da SNS ostane ispod 50 odsto, da bude oslabljen i okrunjen i da se umanji njegova moć i da zavisi od tog nekog manjeg partnera – naveo je Matić.

Pročitajte još: JOVANOV ZA PINK: Moramo da zaštitimo Beograd od ŽUTO-RIĐE KOALICIJE koja bi da se OBOGATI na račun građana (VIDEO)

Osvrnuvši se na izjavu Amfilohija o državnom rukovodstvu Srbije, on je ukazao na postojanje dvostrukih aršina.

- Kada Amfilohije bez ikakvog povoda napadne rukovodstvo Srbije svaki odgovor se predstavlja kao hajka, a kada je patrijarh izjavio nešto potpuno suprotno- rekli su mu čak da je bot SNS – rekao je Matić.

Kako je ocenio, iza svega stoje beogradski izbori, za koje mnogi smatraju da će opredeliti sudbinu SNS i njegove vladavine.

- Amfilohije se direktno uključio u politiku. To je pokušaj oživljavanja DSS, da se deo glasača koji imaju jači nacionalni sentiment, koji se bavi identitetskim pitanjima, odvoji od SNS – ocenio je Matić.

#Beograd

#Izbori

#Milica Marković

'