AKTUELNO

Predsednica Vlade Ana Brnabia ocenila je danas, u razgovoru sa delegacijom Doma lordova Parlamenta Ujedinjenog Kraljevstva, da ciljevi Vlade Srbije ostaju ekonomske reforme, regionalna stabilnost i prikljueenje Evropskoj uniji.

Premijerka je istakla da je, za unapređenje regionalne politieke i ekonomske saradnje zemalja Zapadnog Balkana, neophodan ueestali dijalog kojim će se rešavati otvorena pitanja i da je Srbija iskreno posveaena Berlinskom procesu i implementaciji dogovorenih regionalnih infrastrukturnih projekata, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju sa medijima.

Predstavnici Parlamenta Ujedinjenog Kraljevstva izrazili su zadovoljstvo ?to ae Velika Britanija biti domaain Samita o Zapadnom Balkanu sledeće godine.

Premijerka Brnabić zahvalila je na podršci Velike Britanije projektima koje sprovodi Vlada Srbije u okviru modernizacije i poveaanja efikasnosti državne uprave i stvaranja okruženja za pružanje elektronskih usluga građanima.

Predsednica Vlade istakla je da je prioritet Vlade Srbije i prikljueenje Evropskoj uniji i izrazila zahvalnost što Ujedinjeno Kraljevstvo, uprkos Bregzitu, izražava spremnost da pomogne Srbiji u procesu evropskih integracija.

Brnabia je u razgovoru sa delegacijom Parlamenta Ujedinjenog Kraljevstva istakla i važnosti dijaloga o Kosovu, koji je inicirao predsednik Srbije Aleksandar Vučić, navedeno je u saopštenju.

#Ana Brnabić

#EU

#Reforme

'